Još 16.403 novoobolela, 30 preminulih, 113 na respiratorima 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 16.403 novoobolela od korona virusa i 30 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1,518,024 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 13,211 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.729 pacijenta, od kojih su 113 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 34.817 osoba, a ukupno do sada 7.811.784.

Najveći broj novoobolelih u jednom danu zabelež ne 18. januara, a iznosio je 18.006. Prvi put petocifren broj novoobolelih zabeležen je 11. januara 2022. godine (13.693).

Povezane vesti:

Sve veći broj pedijatara je na bolovanju zbog korone, dok sve više dece ima respiratorne infekcije, grip, ali i koronu, rekao je Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, ilustrujući da se u kovid odeljenju leči četrnaestoro dece, a jedno novorođenče je na intenzivnoj nezi,

Osobe zaražene omikron sojem imaju manje šanse da završe u bolnici u poređenju sa onima koji su bili inficirani prethodno dominantnom delta varijantom. Ipak u igri velikih brojeva – kada se beleži rekordan broj inficiranih u većini zemalja koje prolaze kroz omikron talas – sva je prilika da će i bolnički kapaciteti biti prenapregnuti.

Štab za vanredne situacije grada Beograda danas će doneti odluku da se od ponedeljka ukinu tri punkta za vakcinaciju u tržnim centrima IKEA, Stadion i Rajićeva, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U bolnici u Leskovcu korona virus potvrđen je kod 42 radnika od ukupno 86 testiranih, a među obolelima najviše ih je na ginekologiji, potvrdio je danas za agenciju Beta direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Broj obolelih od korona virusa u Nišu ove nedelje je na izuzetno visokom nivou, sa više od 600 novobolelih dnevno i sa oko 2.700 pacijenata u kovid ambulantama, pokazuju podaci niškog Doma zdravlja.

U Srbiju je danas stigla nova količina vakcina protiv COVID-19 koja je nabavljena kroz COVAX mehanizam. Ova isporuka obuhvata 100.800 doza vakcina Astra Zeneka koje su jutros stigle na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje juče je u Šumadijskom okrugu testirano 2593, od kojih je 1089 imalo pozitivan rezultat testa na kovid. Na prisutvo korona virusa bilo je pozitivno 42 odsto testiranih.

U poslednja 24 časa u Pirotskom okrugu još 175 osoba je zaraženo korona virusom, saopštio je Zavod za javno zdravlje u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari