Još 19.214 novoobolelih, 58 preminulih, 148 na respiratorima 1Foto: Beta/D. Gojić

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 19.214 novoobolelih od korona virusa i 58 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.697.012 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 13.687 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 3.848 pacijenata, od kojih je 148 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirana je 39.473 osobe, a ukupno od marta 8.171.561.

Povezane vesti:

Član Kriznog štaba za borbu protv korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je danas da je situacija sa epidemijom „prilično ozbiljna“ i apelovao na sve na poštuju preventivne mere.

Od danas u EU počinje da se primenjuje pravilo kojim se digitalni kovid certifikati o vakcinaciji prihvataju u periodu od 270 dana od kompletiranja primarne vakcinacije, prenosi RTS iz Brisela i napominje da u EU, kada je u pitanju buster doza, za sada ne postoji ograničenje važenja adekvatnog certifikata.

Prvi oralni antivirusni lek za kovid 19 odobren za upotrebu u Evropi – pakslovid – mora se primenjivati sa oprezom odnosno ne sme biti dat pacijentima koji koriste ili su skoro koristili neke od lekova. ali i suplemenata koji se relativno često upotrebljavaju.

U Severnoj Makedoniji registrovano je 17 osoba koji su se po treći put zarazile korona virisom, objavio je danas državni Institut za javno zdravlje.

Danska je danas postala jedna od prvih zemalja Evropske unije koja je ukinula većinu restriktivnih mera jer više ne smatra kovid-19 „bolešću kritičnom za društvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari