Još jedan incident u beogradskoj školi, učenik OŠ „Miloje Vasić“ imitirao jučerašnjeg vinovnika tragedije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U još jednoj beogradskoj školi, trećoj od jutros, desio se incident „inspirisan“ jučerašnjom tragedijom u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Naime, u OŠ „Miloje Vasić“ jedan od učenika je putem društvenih mreža pokušao da imitira neke od postupaka K. K., vinovnika jučerašnje tragedije.

Nadležni u školi su odmah pozvali policiju i druge službe. Policija je privela tog učenika i njegove roditelje, i on će do daljeg biti udaljen sa nastave.

„Želimo ovim putem da vas uverimo da će škola i dalje preduzimati sve zakonske mere kako bi deci omogućila bezbedno okruženje. Zato ni za kakvu paniku nema mesta, jer se život i rad moraju nastaviti“, saopštio je kolektiv OŠ „Miloje Vasić“ na oglasnoj tabli škole, poručivši da zbog svih navedenih okolnosti sutra neće biti realizovana nastava.

Učenik sedmog razreda OŠ „Jefimija“ u Obrenovcu, mahao je jutros u 7:35 plastičnim pištoljem, odmah nakon minuta ćutanja održanog zbog pogibije dece i čuvara u OŠ „Vladislav Ribnikar“, potvrđeno je Danasu u MUP-u.

Kako nam je rečeno, dečak je priveden a informativni razgovor će se obaviti kako sa njim, tako i sa njegovim ocem.

Policija je danas oko 9 i 50 dobila poziv iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Beograda, sa informacijom da je kod devetogodišnjeg dečaka koji pohađa treći razred, pronađen spisak sa imenima dece, potvrđeno je Danasu u MUP-u Srbije.

Kako je rečeno, policija je izašla na teren, obavlja razgovore povodom ove prijave, kao i druge mere iz svoje nadležnosti.

Podsetimo, načelnik beogradske Policijske uprave Veselin Milić je na konferenciji za medije rekao da je trinaestogodišnjak koji je uhapšen zbog ubistva devet osoba, imao iscrtan plan škole, kao i spisak potencijalnih meta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari