Još jedan skandal, pa izvinjenje ministra Đorđevića

Bura negativnih reakcija na izjavu državne službenice da "poslodavcima treba žena da radi, a ne da ide na bolovanje"

Ostavite komentar


  1. Zato sto je sve kod nas nakaradno. Gradjani postoje zbog drzave, a ne kako bi trebalo da ona postoji zbog nas.

  2. Nije skandal to što je savetnica rekla. Kazala je istinu. Skandal je što naši vrli poslanici nisu ‘digli prašinu’ na vreme, dok je predlog zakona bio na raspravi. I pozicija i opozicija u Skupštini ne radi ništa. Kada je sramotni zakon počeo da se primenjuje, tada je javnost za njega saznala. Sramota.

  3. Zato treba zaposljavati samo pripadnike LGBT populacije, oni nemaju potrebe za porodiljskim bolovanjima. Ostali neka idu u red za socijalnu pomoc, a ako ne mogu da na taj nacin izdrzavaju svoju decu, onda neka svoju decu daju na usvajanje istopolnim parovima. Taman kada bebe postanu deca, preleze sve decije bolesti, tada ih dati na usvajanje istopolnim parovima i svi zadovoljni. Poslodavci srecni nema bolovanja, istopolci srecni jer su pobedili biologiju i prirodu a pravi roditelji „oslobodjeni tereta“…
    To vam je scenario ove jadne drzave i vlade, jad i beda… fuj!

  4. Ne razumem?! Zašto ovoliki napadi na ovuženu koja je samo javno artikulisala ono što svi znamo?! Nijedan privatni poslodavac neće da zaposli takvog radnika jer je njemu potreban radnik a ne neko ko će sutradan otići na bolovanje?! Taj poslodavac se brine kako će da preživi, što je njegova osnovna preokupacija a ne kako će finansirati nečiji porodjaj?! Zar država ne može da plaća i stimuliše natalitet nezavisno od, najčešće malih poslodavaca, koji jedva preživljavaju, čije će porodiljsko bolovanje, samim momentom porodjaja, finansirati nezavisno od poslodavca?!

  5. Ne znam zašto je gospođa iz ministarstva doživela kritike? Оna je samo pošteno iznela u javnost ono što suština zakona i prava namera vlade. Živimo u vremenu neoliberalnog kapitalzma, jednog potpuno dehumanizovanog sistema. Kapitalisti, tj. poslodavci su ljudi i sve se pravi po njihovoj meri i za njihovu korist. Svi ostali su samo bedni i beznačajni šrafovi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.