Insajder: Još jedna istraga protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka 1Foto: Beta/Nenad Petrović

Bivši predsednik beogradske opštine Grocka, Dragoljub Simonović, saslušan je u Posebnom odeljenu za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je oštetio opštinski budžet.

Prema saznanjima do kojih je došao Insajder, Simonović je okrivljen zbog toga što je naložio da se svim zaposlenima i opštinskim funkcionerima isplati nagrada za 2018. godinu, za šta je iz budžeta uzeto oko 99 hiljada evra.

Krivična prijava podneta je i protiv tadašnje načelnice opštinske uprave, zbog toga što je donela rešenje da se zaposlenima isplati solidarna pomoć, zbog čega je iz budžeta opštine uzeto oko 34 hiljade evra.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet, protiv Simonovića i načelnice uprave krivične prijave je podnelo Odeljenje za borbu protiv korupcije UKP.

Ovo nije prvi slučaj da su do javnosti dospele informacije o zloupotrebama u opštini Grocka, u periodu dok je na njenom čelu bio Simonović.

Portal iz Grocke, Žig Info, godinama je objavljivao tekstove u kojima je novinar Milan Jovanović istraživao malverzacije vezane za gasifikaciju i čišćenje divljih deponija u u toj opštini, zbog čega je od početka tvrdio da je meta Simonovićevih napada.

Simonović je prvostepenom presudom osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora, zbog podstrekivanja Aleksandra Marinkovića, da u kući novinara Jovanovića, podmetne požar.

U požaru je izgorelo celokupno domaćinstvo. Apelacioni sud je presudu ukinuo i naložio novo suđenje, a proces je još uvek u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari