Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće danas (11.30, RTS) drugi prijateljski meč tokom junskog putovanja najpre u Južnu Koreju, a zatim i u Australiju. Posle poraza od „kosookih“ (1:2), izabranici Vladimira Petrovića odmeriće snage sa dužnikom sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, kada su Australijanci slavili sa 2:1 i tako stopirali plasman „orlova“ u osminu finala Mundijala.


– Taj poraz nas je mnogo zaboleo. Vremenom smo polako zaboravili, počela je sezona, svašta smo doživeli od prošlog leta. Možda smo mogli da ostvarimo najbolji rezultat na Mundijalima u istoriji našeg fudbala, ali smo zaustavljeni. Pobeda u Melburnu u prijateljskoj utakmici ne bi nadoknadila taj minus iz Južne Afrike, mada bi bila bar kakva-takva uteha – istakao je levi bek naše reprezentacije Aleksandar Kolarov.

Očekuje se da na tribinama stadiona u Melburnu bude dosta srpskih iseljenika koji su reprezentativcima priredili doček na aerodromu. Selektor Petrović računa na 21-og fudbalera, a nakon poraza od Južne Koreje istakao je da najviše škripi u veznom redu.

„Orlići“ igrali sinoć protiv Švedske

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igrala je sinoć u švedskom Falkenburgu prijateljski duel protiv domaće selekcije u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Aleksandra Jankovića poraženi su pre pet dana u gostima od Francuske (0:1), takođe u prijateljskoj utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari