Jovana Popović, autorka pesme „Bagra“ u Zabeli već 17. dan

Ostavite komentar


  1. Pustite devojku kući , ne zloupotrebljavajte pandemiju da bi trenirali strogoću nad nevenim gradjanima.

  2. Joooj, draga devojko izdrži jer izdržati moraš! A, onda, sa tvojom pesmom, uz dodatak DOLE, na ulice (konačna dezinfekcija)!

  3. Ja sam diplomirao na akademiji umetnosti u Novom Sadu 2007. Profesionalno se bavim muzikom u nacionalnom teatru od 2009. Ja nikad nisam čuo za nju a odjednom vidim da imamo isti krug ljudi. Ona je u zatvoru zbog kršenja mere samoizolacije a ne zbog neke pesme sa nekim marginalnim bendom. Da se ponašala kao odrasla i odgovorna osoba ne bi joj se ovo desilo, policija i zakon nisu mama i tata pa da ti ponavljaju pta treba da radiš a šta ne.

    1. Vidis, ja bi u zatvor stavio onoga sto se smejao na fazone „zene idite u soping u Milano“, a sada hapsi ko mu se ne svidja.

      1. Bane, mora da si ti neki dobar potrčko i ulizica a pametan nisi.

        1. Svako gleda kroz svoj par naočala ali kad diraš u u osinjak koji ti smeta moraš biti svjestan da ga neko brani i tako se ponašati i spremati za isti poduhvat . Moje simpatije za mladu damu .

      2. Devojka je 14.marta došla iz Crne Gore a tek 17.marta su registrovane prve dve osobe obolele od korone u c.g. Nije imala na osnovu cega da ide u izolaciju jer u to vreme c.g. nije bila zemlja u kojoj je rasirena epidemija. Ali ocigledno devojka nije po volji… Nadam se da ce istina pobediti zarad devojke kao i svih nas.

        1. Bravo „doktore“ tebe treba u krizni štab.
          Koje si ti govedo. Ma i roditelje treba da njom, na isto mesto, da zajedno uče kako treba poštovati zakon.

          1. Ne bih vređao goveda poredeći ih sa tobom. Ali očigledno je da si iz nekog kaveza pobegao.

    2. Gospodine Botu, prvo, niko nije tvrdio da je ona uhapsena zbog pesme. Drugo, Vi ste diplomirali pre 13 godina, znaci sigurno niste generacija sa studentkinjom zavrsne godine akademije, pa mislim da nemate „isti krug ljudi“. Trece, odakle znate da je u pitanju „marginalni bend“ kad nije navedeno ime tog sastava? Poslednje, cetvrto, more, djubre botovsko, kako Vas nije sramota?

      1. Pa gledajuci situaciju nesto mislim sto je niste kaznili kao djanija idi lepo kuci budi pijana svaki dan a ne ovako u zabelu al naravno on je seljak a ona devojka sa skolom i koliko cujem muzicki talentivana e srbijo sramota da te bude pustate djanija darka lazica jer su po vasim arsinima oni neke face koje uzmu desetine hiljada evra preko a nedaju dinara za porez a devojku osudite sramno je sve to ali i dodje na naplatu

    3. Joooj bre, čitaš li ti tekst? Devojka nije ništa kriva. Zakon se u ovoj zemlji primenjuje naopako. Oni koji su dobili zvaničan dokument su na slobodi a oni koji nisu a ne pripadaju vladajućem miljeu su pohapšeni. Prvo su trebali uhapsiti predsednika koji se vratio iz Mađarske ili za njega ne važe „zakoni“?

    4. To da li ste vi za nekoga čuli ili ne, potpuno je nebitno. To nije nikakvo merilo vrednosti. Drugo, Jovana nije prekršila nikakvu naredbu jer joj ista nije ni izdata, tako da svi vrlo dobro znamo zašto je privedena.

    5. Brano, sine – ti, verujem, jesi bio student, pa diplomirao – sve je to lepo, ali si i “zdravo“ ogranicen, Brano sine. A, ako nije to – treba da se stidis!

        1. Bravo „doktore“ tebe treba u krizni štab.
          Koje si ti govedo. Ma i roditelje treba da njom, na isto mesto, da zajedno uče kako treba poštovati zakon.

          1. Ne bih vređao goveda poredeći ih sa tobom. Ali očigledno je da si iz nekog kaveza pobegao.

    6. ja je tako kao sto pricate onda bi I Djani I drugi koji su sa njim krsili zakon isto bili u zatvoru. Ali on je dobio kucni pritvor i on ne peva protiv vlasti

    7. Kolega Branko, Jovana na papiru jeste u zatvoru zbog toga ali ni opet ne bi smela biti jer NIJE dobila ni usmeno ni pismeno rešenje o samoizolaciji! #pravdazaJovanu #slobodazaJovanu

    8. Gospodine, ovde je rec o tome da se maltretiraju gradjani a ne da li je neko cuo za devojku ili ne… Ka da neko za tebe zna? Zato drzava stiti ove iz rijalitija, ko ce to da odgovori…?

    9. E pa jarane,posmatram situaciju iz RS pa mi ništa nije jasno.Da li ćeš tako reći i za Vučića koji ne poštuje nijednu mjeru,da li ćeš ga osuditi ako se utvrdi da je on prenio zarazu na svoju familiju i slično,što mnogi već sumnjaju i to iz njegovog okruženja.Ova cura nije zaražena i ne prenosi zarazu što se za njega ne bi moglo reći.ali za njega zakoni ne važe a vi to aminujeta jer to tako može po vama.

    10. Kaži mi, diplomirani, kako se onda fudbaler, koji je kršio te iste mere, ne nalazi u zatvoru?

    11. Kako ces je znati sa fakulteta kad je devojka 96.to godiste. Zadivljujuce kako se u sve razumes.

    12. Da li ćeš to da kažeš i za tvog predsednika koji je po zakonu obavezan na kućnu izolaciju? Ili si ti jedan ljigavac koji nema obraz nego guzicu za trpanje. Jel ti lepo a?

    13. Vanredno stanje nije uvedeno po Ustavu tako da će devojka ako bude tužila državu dobiti novac za te muke u zatvoru.

    14. Bravo! Pri ulasku u zemlju je obavestena kao i u svom gradu.Ocito je bahata i ne postuje zakone drzave jer je protiv vlasti pa joj se,po njoj,bas fucka za zakon

      1. Da li je i AV bahat pa ne poštuje zakone države kojoj je predsednik? Po povratku iz Mađarske nije išao u izolaciju. Ide svuda po Srbiji, valjda niko ne ume da vozi i istovaruje respiratore?

    15. Branko.
      Vidi se naklonost SNSu i njegovim ludačkim propisima. ali, zakačiće i tebe.Kad mečka dodje na tvoja vrata sviraćeš drugačije.

    16. Branko Novkovicu, ti si jedan obicni botovski smrad, uz to i neinteligentan.

    17. branko, ako se tako uopste zoves, ti si krpa od coveka (ili zene) prodajes dusu za sendvic, prodo bi ti veru za veceru sramoto roda svog.

    18. Alo muzičar, pa i nisi neki muzičar, al si lajavko za medalju.
      Ajde ostavi adresu da ti dođemo pod prozor da ti nešto odsviramo.
      Čuj diplomirao.

  4. Klasicna inkvizicija. Odavno u Srbiji nema postenog sudjenja. Prvo su skupljali potpise i krili infekciju umesto da nabave opremu i testove i da se organizuju, onda raspustili skupštinu i proglasili vanredno stanje i sada pokušavaju da sve to pokriju represijom. Da su se pripremili i organizovali testiranje na granici sve ovo ne bi bilo neophodno.

    1. Mjenaće se vlast i bezvlašće ali mi nećemo , mi ćemo uvjek koristiti poznanstva i veze jer ponekad se mora a nekad je stvar folklora . .

  5. U zatvoru treba da leži dr. nestorović zato što je javno pozivao gradjane da idu u središte epidemije. Ovo sa Jovanom nema nikakve veze sa koronom već sa terorom vlasti.

    1. Onda ti je barem jasno, ako su javno pozivali da se ide u središte pandemije, šta su smislili sa silnim narodom po Srbiji!

      1. Ne postoji zatvor Zabela za žene u Požarevcu postoji samo ženski zatvor znači za grehota za mlado dete,a drugo ako već pišete o tome pišite kao udarna vest,neka bar budu tačni tekstovi.

  6. Sramota , ovo je diktatura nezapamćena u istoriji Srbije. Devojku su zatvorili kao teroristu Daće bog da odgovara za sva zlodela sa svojom bulumentom,uz konfiskaciju imovine koju su stekli kriminalom.

  7. Jovana, najiskrenije se nadam da ćeš tužiti državu u Strazburu, koliko god to trajalo i koštalo da se izvede. Ako treba da se skupljaju pare za to, skupljaćemo pare. Nema šanse da izgubiš.

  8. Ovo je mehanizam kada vlast koja je ogrizla u losim namerama, nasiljem na gradjanstvom pocne da tone, i tom akcijom upravo stvaraju heroje. Jovana je nista drugo nego heroina ovog doba, a ostace trag stvakako!

  9. Moguće da je dobila tzv. „usmenu naredbu“, tj. blanko papir na kojem je napisano šta i kako (samo bez konkretnog imena). Davao se povratnicima na aerodromu, moguće da je i na drugim „klasičnim“ prelazima. Problem je što je dosta ljudi tu naredbu shvatilo kao informativni a ne obavezujući dokument. Inače, usmena naredba važi u određenim uslovima po Zakonu o upravnom postupku. Tako da je moguće da se radi o tome i nije jedina koja je u problemu. Samo ne znam kada je država počela da izdaje taj papir da li pre ili posle uvođenja vanrednog stanja, ali to postoji. Pošto ne postoji papir sa konkretno njenim imenom advokati mogu da se vade, ali teško dok traje vanredno stanje… Jedino kasnije nekim opštim pomilovanjem ili sl. što je da kažemo 90% sigurno, kao i u ostalim državama koje imaju isti problem. Nije to samo naš specijalitet…

    1. Ja sam usla u Srbiju 14.3. ( prelazak u bosnu na sat vremena). Nisam dobila nikakav papir niti usmenu zabranu. Iz policije su me zvali 13 dana kasnije da me pitaju da li sam u samoizolaciji. Izasla sam 2 puta sa decom napolje za to vreme, bez ikakvih kontakata. Mogli su i mene tad da uhapse. Od tada zovu svaki dan jer je izolacija produzena na 28 dana. Da, postujem je. Ali covek ne moze ispostovati nesto sto ne zna

      1. Isto tako, na prelazu „Sremska Rača“, 14.03. nisam dobio nikakav papir niti neko usmeno upozorenje.
        Deveti dan posle, traži me policija po celom mestu i prete.
        Sad sam u samoizolaciji (po rešenju koje mi je uručeno 25.03.)
        Nije devojka ništa kriva!

  10. Izgleda da zene u Srbiji imaju veca muda od svih generala policije I vojske!Ponasaju se pojedini muskarci ko babe!isto kao u Nusicevoj pesmi!da se Nusic digne iz gropa ponovo bi u njega legao!U Srbiji nista novo!U Srbiji prilike su take,
    Babe slave preziru junake.
    Zato ni vi, ne muč’te se džabe,
    Srpska deco postanite babe.
    Tako je govorio Nušić. Živ, nikad življi.

    1. Ovo su ti komunisticki oficiri moj prijatelju a panduri uvek podrzavaju vlast .Nema tu casti niko svako gleda svoje dupe

  11. Njeni roditelji imaju razloga da budu ponosni na nju. Trenutno joj se ne moze pomoci ali se nadam da ce odgovorni za njeno utamnicenje, pre svega mislim na necasne tuzioce i sudije, odgovarati veoma brzo.

  12. Svi oni koji su ucestvovali u hapsenju ove mlade devojke imace dobice najtezu presudu, morace da zive sa tim svojim zlocinom celog zivota! Nema gore kazne za njih! Draga Jovana, izdrzi, molimo te!

  13. Pa gledajuci situaciju nesto mislim sto je niste kaznili kao djanija idi lepo kuci budi pijana svaki dan a ne ovako u zabelu al naravno on je seljak a ona devojka sa skolom i koliko cujem muzicki talentivana e srbijo sramota da te bude pustate djanija darka lazica jer su po vasim arsinima oni neke face koje uzmu desetine hiljada evra preko a nedaju dinara za porez a devojku osudite sramno je sve to ali i dodje na naplatu

  14. nije lako u zatvoru ali je lako pisati pesme,sto se tice semestra neka mam nebrine fakulteti ne rade,nije ona jedina koj je presla granicu 14 a zavrsila u karantinu,,mogla je,da je htela,da proveri ali je lakse pisati pesme

    1. Rodoljube prvo uzmi gramatiku da se preslisas pa posle zbori koliko je i da li je lako pisati pesme.Pitam se koliko opomena su dobili pojedini pevaci,sportisti,pitam se kako pustaju ljude u riality programe ,pitam se kako Srbijom seta covek ciji je sin zarazen i siri mrznju,?Napisi i ti pesmu Rodoljube da vidim lakocu tvog pera

  15. Ovu devojku drza u zatvoru jer se nije pridrzavala karantina! Onog mladica su preko skajpa osudili na 3 godine zatvora zbog istog nedela. Kada to nedelo pocine predsednik drzave i ministar finansija (povratak iz Madjarske) onda tuzilastvo ne reaguje. Ni to nije bilo dovoljno vec predsednik drzave cini isto nedelo i ne ide u samoizolaciju iako mu je clan porodice zarazen virusom covid-19. Ocito da zakon ne vazi za sve isto.

    1. Sad će i sin janjičar i tata navijač na poligraf, da dokažu da nisu zarazni.

  16. Žene jače od nazovimuškaraca, nesposobnih da se udruže, civilizovano, i bezuslovno izbore protiv fašista. A vidimo da ih ima premnogo na svakom lokalnom nivou, sudu, MUPu. Ali sve ih treba na težak fizički rad osuditi, ima posla za sve njih, u zatvorskim košuljama. Dok ne lipšu. A nakon tucanja kamenja – svaki dan karantin dok ne pocrkaju. Eeee, Srbi, Rumuni su samo jednom streljali…

  17. Znaci ova devojka je uhapsena zbog izgovorene reci …tj ispevane pesme koja negativno ocenjuje ovu vlast.Znaci ova vlast je uvela verbalni delikt koji je postojao za vreme vladavine Josipa broza Tita..ako se ovako nastavi jednog jutra cemo se probuditi u balkanskoj Severnoj Koreji….

  18. Sve bih ja vas u samicu kad nećete kućnu izolaciju pa da vidiš šta je izolacija oćeš da truješ druge e tako

  19. I ja sam je 15.3 vratio iz bih u srbiju na granicnom prelazu raca mi niko nista nije rekao da bi 23.3 oko 16 na kucu dosla patrola policije ps sid i rekli mi da sam u izolaciji i da nesmem nigde od kuce bez ikakvog resenja cekam da se sve ovo zavrsi pa da podnesem tuzbu

  20. Sigirno je da ti nije mesto tamo gde si sada.Ali,ti nisi fudbaler a jos manje nabeđena pevacica-folkerka.Neko moze da pravi udese,da vozi pod narkoticima,pijan a da pri tome ne poseduju vozačku dozvolu,koja mu je oduzeta daš iz tih razloga.Ne brini,nije to tvoja sramota.Kazu pravda je spora ali dostizna.Pozdrav i glavu gore.

  21. Neka izdrži đevojk još malo. Posle će to moći dobro da unovči kod naših europskih prijatelja. Možda i doživotno. Neće se najesti ljeba od muzike.

  22. Dodju tako vremena,kad pametan zacuti,budala progovori,a fukara se obogati.

  23. Svi ovi koju su je uhapsili , osudili u Kikindi pa i apel u Zrenjaninu su “ $n$ BAGRA “ kako je lepo napisala i peva gospodjica Jovana Popovic . . .sacuvajte dokumente sa imenima sudija jer nista se ne zaboravlja a jos manje prasta . . .

    1. Ta lalo, ako znaš ko je doneo ovakvu sramotnu presudu, objavi ime, da znamo ko je, da mu/joj ime ne zaboravimo kad povučemo vodu.

  24. Brano Mocarte!!,, nemoj sa golo dupe u koprive, idi citaj Informre, kurir, Telegraf, pa ti si sinkozalutao ovde, ovo je visa matematika,, nnaravno za tebe!!

  25. S obzirom na to da se u zatvorima korona siri mnogo brze nego medju populacijom napolju, zatvoriti nekog u danasnje vreme je rizik cak i ako to zasluzuje – npr u Njujorku masovno pustaju lakse prestupnike, i to bukvalno hiljade njih, da im ne bi ugrozili zivot. Zatvoriti nekog iz politickih razloga u vreme pandemije znaci direktno mu/joj ugroziti zivot – to je potencijalno smrtna kazna. Sada smo dakle ponovo na nivou odlaska na Goli otok za isprican vic.

Ostavite komentar


Društvo

Zabranjeno parkiranje na trasi maratona 7

Zabranjeno parkiranje na trasi maratona

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" uputilo je apel svim građanima, predstavnicima firmi i organizacija da blagovremeno pomere svoja vozila sa trase 37. Beogradskog maratona, koji je zakazan za nedelju, 28. april.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.