Jovana Stojković: Subotičani nisu ksenofobični, država da ih zaštiti od nasilnih migranata 1foto FoNet/MUP Srbije

Potpredsednica Zdrave Srbije Jovana Stojković rekla je danas da je veliki broj građana severa Srbije, posebno Subotice i okolnih sela, nezadovoljan radom policije i političkim stavom stranaka na vlasti o pitanju migranata.

Ona je na tribini „Građani govore – hoćemo bezbednu Suboticu“, održanoj u Subotici, istakla da u šumama oko Subotice, duž granice sa Mađarskom, na ilegalnom prebacivanju migranata radi „grupa bezbednosno interesantna lica“ čiji identitet bi vrlo lako mogao da bude utvrđen, ali da policija malo radi na njihovom hapšenju.

Građanima je, „po njihovim rečima i svedočenjima, ugroženo pravo na život i kretanje, a koliko o tome ne žele da izveste ni ‘veliki’ ni ‘mali’ mediji, govori činjenica da se na tribini pojavila samo jedna lokalna televizija, dnosno medij – suboticke.rs“ navela je Jovana Stojković.

Sodala je da „u multietničkoj i pitomoj Subotici sigurno ne postoji problem ksenofobije“ za koju je rekla da je „pseudopsihijatrijski nametnuti termin bez značenja“.

Problem s migrantim kod Subotice je „bez sumnje posledica vazalskog položaja Srbije u odnosu na sve globalističke agende, pa i upravljanim migracijama ka Evropi o kojima smo među prvima govorili i ukazivali na emocionalnu manipulaciju narativa ‘jadne izbeglice’ „, naglasila je Stojković.

Potpredsednica Zdrave Srbije je istakla da se nada da će glas Srba, Slovaka, Bunjevaca, Hrvata i Mađara u tom delu Srbije, „stići do organa bezbednosti njihove zajedničke države Srbije“.

„Kao srpski nacionalista, strahujem da se, ukoliko izostane adekvatan odgovor, ne nađe neko drugi pozvan da zaštiti svoje sunarodnike“, zaključila je Jovana Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari