Jurić o sistemu "Pronađi me": Uradio sam koliko sam mogao, ali ću podržati i svaki efikasniji sistem 1Foto: Medija centar

Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu decu izjavio je da je uradio koliko je mogao, ali da će podržati i svaki efikasniji sistem koji se pokrene za pronalaženje nestale dece.

On je na društvenoj mreži „X“ naveo da mu znače i kritike.

„Gospodo, uradio sam i radim koliko mogu. Do juče, nismo mogli zamisliti da se objava deli na nacionalnim frekvencijama 48 sati po nestanku, da dobijamo sms,da se vidi na autoputu… Biću zahvalan, podržaću ako pokrenete nešto efikasnije. Bez ironije govorim. I hvala, kritike mi znače“, naveo je Jurić jutros na društvenoj mreži “X”, osvrćući se na komentare na to što su SMS poruke o nestanku devojčice kasnile satima.

Igor Jurić je juče ujutru objasnio i zbog čega su u utorak SMS poruke nekim građanima stigle i nekoliko sati nakon pokretanja sistema „Pronađi me“.

Podsetimo, Jurić je inicirao da se u Srbiji aktivira sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka dece „Pronađi me„, prvi takve vrste u regionu.

Ovaj sistem, koji predstavlja srpsku verziju Amber Alerta pokrenut je u Srbiji 25. oktobra prošle godine, a prvi put je upotrebljen u utorak kada je javnost obaveštena da je oko 13.45 u Boru nestala devojčica za kojom se i dalje traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari