Kabinet premijerke: Brnabić sigurno na Prajdu 1arhiva Foto: Antonio Ahel/FoNet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće Paradi ponosa, koja će biti održana u nedelju, 17. septembra, potvđeno je Danasu u kabinetu premijerke.

Podsetimo, premijerka Brnabić prisustvovala je i prošlogodišnjoj Paradi ponosa, s tim što je tada bila na funckiji ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Na naše pitanje da li je tačna najava Gorana Miletiće, člana Organizacionog odbora Beograd Prajda da će premijerka Brnabić doći na Paradu ponosa, iz kabineta predsednice vlade smo dobili potvrdan odgovor. Inače, Miletić je, gostujući na N1, rekao da će na Prajdu biti „više ministara nego ikada“.

„Imamo najave da će prisustvovati premijerka Ana Brnabić, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali“, kazao je Miletić u Danu uživo. On je dodao i da će na Paradi ponosa možda prisustvovati i ministarka pravde Nela Kuburović. Miletić je rekao da je ovo prvi put u istoriji Srbije da premijer učestvuje u Paradi ponosa, što ima izuzetan simbolički značaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari