"Kad pirotehnika pokvari slavlje i naruši zdravlje" 1Foto: Marijana Vučić/Gradska opština Surčin

U osnovnoj školi „22. oktobar“ u Surčinu Garda je danas realizovala projekat civilno-vojne saradnje, sa ciljem edukacije dece uzrasta sedmog i osmog razreda o opasnostima koje mogu nastati upotrebom pirotehničkih sredstava (petardi i vatrometa).

Poručnik Vladimir Milovanović je, u saradnji sa instruktorima i volonterima Crvenog krsta Beograd realizovao atraktivnu i deci prilagođenu praktičnu radionicu u trajanju od dva nastavna časa. Kroz predavanje poručnik je informisao đake osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Surčin o opasnostima koje sa sobom nosi upotreba pirotehničkih sredstava, dok su instruktori i volonteri kroz praktičan rad pokazali ukazivanje prve pomoći kod najčešćih povreda koje mogu nastati upotrebom petardi – opekotina različitog stepena, krvarenja i amputacija prstiju i delova šake.

Na taj način, a imajući u vidu predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, Vojska Srbije, Gradska opština Surčin i Crveni krst zajedničkim angažovanjem preventivno deluju u cilju zaštite dece od posledica koje mogu nastati upotrebom pirotehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari