Kako bi izgledala krimi serija za koju bi scenario želela da piše Dijana Hrkalović? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Na pitanje kako komentariše izjavu Dijane Hrkalović da bi želela da napiše scenario za „krimi seriju“, reditelj Janko Baljak kazao je da je njen intervju ličio na film o obračunu među mafijaškim drugarima, a da se „kroz svoje mafijaške medije drugari međusobno krljaju“.

„Intervju je klasičan scenario za film o obračunu među mafijaškim drugarima. Kroz svoje mafijaške medije drugari se međusobno krljaju. Ništa što već nismo videli u serijalu „Narkos“ na primer“, kaže Baljak za Danas.

Reditelj dodaje da je u toj podeli uloga glavnom bosu Hrkalović dodelila „ulogu sveca koji hoda zemljom“.

„Zlo ne izgleda ništa manje strašno kada se uvije u psihoanalitičku formu a Hrkalovićka je za razliku od većine SNS kadrova natprosečno inteligentan vrhunski manipulator. Scenario su počeli da pišu onog trenutka kada su joj promenili advokata i radila ga je grupa autora. Ali, prepoznaje se rukopis big „bosa“, zaključio je Baljak.

Pisac i prevodilac Goran Skrobonja mišljenja je da bi ispunjenje želje Dijane Hrkalović izrodilo ubedljivu seriju.

„Mislim da bi to bila veoma ubedljiva serija zato što Dijana Hrkalović očigledno raspolaže mnogo većim brojem informacija nego što bi prosečan scenarista to mogao da ima. Mislim da bi to bila jedna prava insajderska priča. Pretpostavljam da bi tu bilo i pikantnih momenata“, kazao je Skrobonja.

Sa prethodnim sagovornicima saglasan je u pisac Milan Pajević, koji objašnjava da „niko ne bi bio bolji od nje“.

„Toliko je smešno ono što je izjavila prekjuče da lično mislim da ni tvrdo jezgro birača našeg predsednika u to više ne veruje“, naglašava Pajević.

Na celokupnu atmosferu i okolnosti pod kojima je ova ženja izgovorena, osvrnuo se psiholog Žarko Trebješanin.

„Izjava Dijane Hrkalović deluje pomalo i komično u situaciji kada sedi na optuženičkoj klupi zbog teških optužbi saradnje sa kriminalcima. Imali smo prilike da vidimo da je to izjavio, dakle, neko ko je tako teško umešan u kriminalne poslove i ko je na optužnici, pa sve deluje bizarno i groteskno“, objašnjava psiholog i dodaje za bi  „to  bilo kao kada bi Darko Šarić odlučio da napiše scenario za seriju o putevima droge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari