Kako će izgledati bolnica u Užicu, nakon rekonstrukcije i dogradnje 1Budući izgled bolnice/Foto: Grad Užice

Za tri godine, ako se obistine obećanja predstavnika države i lokalne samuoprave, potpuno će se izmeniti izgled Opšte bolnice u Užicu, koja bi trebalo da se, u fazama, rekonstruiše i dogradi.

Projekat o rekonstrukciji i dogradnji bolničkog kompleksa, koji je uradila šabačka firma Set Šabac, predstavljen je danas predstavnicima Zdravstvenog centra, Opšte bolnice, JP Užice razvoj i lokalne samouprave.

Rečeno je da bi u sredu, 2. februara, Komisija za planove u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da usvoji urbanistički projekat za kompletnu rekonstrukciju.

Ukoliko se usvoji taj dokument, uslediće podnošenje zahteva za lokacijske uslove i izradu projekta za građevinsku dozvolu.

Kako će izgledati bolnica u Užicu, nakon rekonstrukcije i dogradnje 2
Bolnica u Užic/Foto: Nenad Kovačević

Vrednost projetka je procenjenja na oko 80 miliona evra. Njime je predviđena kompletna rekonstrukcija bolničkih zgrada i dogradnja još, kako je rečeno, od 7.000 do 10.000 kvadratnih metara.

Deo novca izdvojiće se iz užičkog budžeta i to za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Iako se rekonstrukcija pominjala ranije, taj projekat je „ozvaničio“ šef države i SNS Aleksandar Vučić, prilikom njegove posete Užicu u avgustu prošle godine.

Nakon što ga je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja, „spontano“ obavestio o vrednosti tog projekta i „da su potrebne tri godine kako bi sve moglo da se završi do 2025.“, Vučić je tada rekao da „radovi mogu da se pokrenu za deset do dvanaest meseci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari