Kako će raditi škole u utorak nakon današnjih dojava o bombama? 1Foto: Pixabay

U nekim školama još nisu poslali informacije roditeljima o tome kako će se odvijati nastava sutra nakon današnjih dojava o bombama, u nekim najavljuju da će sutra preći na onlajn nastavu jer i dalje nije izvršen pregled.

Za neke škole onlajn nastava će biti novina jer su učenici od prvog do četvrtog razreda sve vreme tokom nepovoljne epidemiološke situacije radili u učionicama.

Iz MUP-a navode da će raditi neprekidno dok sve ne pregleda.

Nekim roditeljima prosleđena je poruka od učitelja i razrednih starešina da će ih tek večeras obavestiti da li sutra ima redovne nastave, a takođe su dobili i obaveštenje za koje pretpostavljaju da je stiglo od Školske uprave.

U tom obaveštenju piše da “škola koja danas do kraja radnog vremena ne bude pregledana od strane kontradiverzione jedinice, sutra nastavu u prepodnevnoj smeni organizuje kao nastavu na daljinu. Ukoliko KD jedinica obavi pregled škole u prepodnevnim časovima, druga smena pohađa nastavu neposredno u školi.

Ukoliko KD jedinica ne pregleda školu, nastava i u drugoj smeni se organizuje online”.

Neke škole večeras su dobile obaveštenje da i preko noći moraju ostati otvorene u slučaju da kontradiverzione ekipe dođu. Učenicima je poslata poruka da će, ako se pregled noćas završi, ujutru biti redovna nastava, u suprotnom će imati onlajn časove.

Pojedine škole su prinuđene da decu koja idu u boravak upute sutra u susedne škole u kojima je potvrđeno da je dojava o podmetnutoj bombi bila lažna.

Ministar prosvete Brano Ružić je danas izjavio da će škole blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

„Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama“, rekao je ministar, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari