Kako je pandemija uticala na vaše mentalno zdravlje? (ANKETA) 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pandemija korona virusa nije ugrozila samo fizičko već i mentalno zdravlje građana. Broj osoba koji imaju simptome depresije, anksioznosti, napade panike, i druge psihološke tegobe porastao je značajno u svim delovima sveta.

Materijalna neizvesnost, višenedeljna zaključavanja i izolacija, strah za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih, rad u veoma stresnim okolnostima samo su neki od razloga koji su tome doprineli.

I dok je u „novoj normalnosti“ kakvu je pandemija donela bilo normalno i očekivano da mentalno zdravlje takođe trpi, o njegovom očuvanju i brizi se nije govorilo koliko o zaštiti od samog virusa i sprečavanju zaražavanja.

Povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, 10. oktobra, dnevni list Danas pripremiće seriju tekstova koji će pokušati da skrenu pažnju koliko je važna briga o mentalnom zdravlju. U jednom o tih tekstova biće predstavljeni i rezultati ove ankete kao i pojedini odgovori iz nje.

Anonimno deleći svoja iskustva sa nama, kako negativna tako i pozitivna, pomoći ćete nam da preciznije i tačnije prenesemo uticaj pandemije na mentalno zdravlje građana.

Vaši odgovori su bezbedni i među objavljenima biće samo onim za koje je data saglasnost na kraju ankete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari