Kako organizovati časove fizičkog u trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Vežbanje umesto kolektivnih sportova

Ostavite komentar


  1. Pa to je bar lako, trcanje oko skole dok je lepo vreme a grudvanje kada pada sneg .

    1. Tesko da cemo moci da dozvolimo deci da se grudvaju za vreme 1., 2. ili 3. casa, ako posle imaju jos 5. i 6. cas. Mislim da bi nas roditelji razapeli na kolac, ako bi deca mokra sedela u klupama ;-(

  2. Pa to je bar lako, trcanje oko skole dok je lepo vreme a grudvanje kada padne sneg .

  3. Zbog zastarelog programa i zadrtog nastavnika moje dete već 2 godine polaže teoriju a ide u baletsku školu. Sve se svelo na jurnjavu i agresiju po svlačionicama. A na silu drže višak nastavnika- koji su za otkaz- pa imaju i fizičko i izabrani sport. Za razliku od nastavnika fizike i hemije kojih bi trebalo više da bi radili i vannastavni program.

  4. Nikako. Taman im skratiti boravak u školi, kod kuće svako neka organizuje vežbanje za decu. Ne kapiram zašto uopšte u školu da idu, a kamoli na fizičko?! Mesecima nismo išli u školu za vreme bombardovanja pa smo opet nekako uspeli u životu. Septembar je ionako mesec štrajka prosvetara, već 40 godina unazad, časovi su uvek 30 minuta tako da se svejedno radi traljavo. Bolje da se ne radi uopšte još neko vreme, dok ne prođe zimska tura virusa, pa na proleće da se razmotri šta dalje.

  5. Nikako, ostaviti decu kući sa online nastavom dok se ne obezbedi vakcina.
    U našim prepunim školama nema higijenskih uslova za nastavu sa manjim brojem đaka, a zbog nedostatka prostora rešenja koja ministar predlaže nisu moguća.
    Slušajući ljude koji se na prvoj liniji bore s ovim virusom, stiče se utisak da je bolje da ze neigramo sa virusom o čijim posledicama nemamo pojma, ako ga preživite.
    Ljudski život je najbitniji!

  6. Ovo je izuzetno važno i osetljivo pitanje. Svako dete u razvoju mora da ima adekvatan nivo fizičke aktivnosti da bi se omogućio pravilan rast i razvoj (fizički, ali i mentalni). Mislim da bi kombinacija pohađanje nastave sa prikladnim sadržajima usmerenim na fizički fitnes i onlajn nastave kao vid instruktivne nastave kako deca da vežbaju kod kuće bio pravi izbor.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.