Kakvo nas vreme očekuje danas, ali i u narednih sedam dana? 1Foto: EPA/Saša Stanković

U Srbiji će danas biti promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na nestabilno vreme sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom, odnosno preko 20 mm za kratko vreme, gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina.

Tokom jutra na jugoistoku i jugu Srbije oblačno sa kišom slabog i umerenog inteziteta.

U širem delu Beograda, Bačkoj, Sremu i po kotlinama jugozapadne Srbije magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 600 metara, lokalno i ispod 100 metara.

Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni Celzijusa. Vetar slab i umeren, na planinama jak, jugozapadni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni i severozapadni.

U Beogradu u toku dana očekuje se promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Slab i umeren južni vetar u toku noći biće u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša oko 23 stepena.

U narednih sedam dana očekuje se takođe promenljivo oblačno vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Do subote toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 25 do 30 stepeni Celzijusa, a od nedelje postepeno hladnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari