Kancelarija: U srpskoj enklavi Goraždevac privedena dva radnika Pošte 1Foto: Radio Goraždevac

Kosovska policija je u Goraždevcu privela dva radnika „Pošte“ a od upravnice je zatražila da dodje u stanicu i da da izjavu, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju piše da su privedeni vozač V. M. i njegov pratilac V. P., te da je akcija sprovedena „kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave“.

Uredba Centralne banke Kosova (CBK) kojom je predviđeno da se za plaćanja koriste samo evri stupila je na snagu 1. februara, dok zvanični Beograd sve isplate vrši u dinarima.

Ta kancelarija vlade Srbije je navela da su u Peći satima ispitivani radnici Pošte, te da je očigledno da je u Prištini doneta odluka da se Srbima ukinu sva ljudska prava.

Kancelarija je navela i da „u realnom vremenu“ informiše međunarodne činioce „o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija“, te da očekuje njihovu „hitnu i oštru reakciju“.

Pozvala je građane „da ne nasedaju na provokacije i da izdrže“, jer če, kako je naglasila „Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja“.

I za ta dešavanja optužila je premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji, kako je ukazala, na ovaj način ne demonstrira silu, „već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu“.

„Njegova (Kurtijeva) strahovlada se neumitno bliži kraju“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari