Više od 20 godina nije bilo ozbiljnije rekonstrukcije i ulaganja u Karataš. Želimo da ovo bude sportski centar, ali ne samo to, već i da ovde okupljamo mlade iz cele zemlje i regiona. Karataš ima ogroman potencijal i odlično strateško mesto – kazao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, obilazeći Omladinski sportski kamp u Karatašu kod Kladova, čija rekonstrukcija je u toku.


Simbolično je položen kamen temeljac za budući paviljon površine 500 kvadrata od čega je polovina namenjena za buduću teretanu. U okviru prve faze rekonstrukcije sportskog kompleksa, osim izgradnje paviljona za smeštaj sportista, predviđena je izgradnju trim staze dužne 1.200 metara i renoviranje dva terena za rukomet i košarku. Predračunska vrednost radova je oko pola miliona evra.

Rekonstrukcija Karataša biće izvedena u četiri faze, a rok za završetak prve je 60 dana.

U resorno ministarstvo je tokom javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu najviše zahteva dobijenih sa terena bilo vezano za sportsku infrastrukturu i glavni cilj Ministarstva je, da uprkos finansijskoj situaciji, istraje u kapitalnim investicijama, čulo se u Kladovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari