Omladinsko sportski kamp Karataš povratiće stari sjaj, što potvrđuje činjenica da je prva faza rekonstrukcije završena u rekordnom roku, a objekti za smeštaj, teretana ali i tereni i staze, rađeni su po svetskim standardima. Po završetku radova, Karataš će biti jedinstveni centar ovog tipa u jugoistočnoj Evropi – ocenio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić prilikom obilaska ovog sportskog kompleksa.

– Ovo je pokazatelj kako multisektorski angažman i ljubav prema svojoj zemlji mogu da dovedu do velikih rezultata. Kada smo pre godinu dana najavili rekonstrukciju Karataša, malo ko je verovao da ćemo ga vratiti u posed odnosno upravljanje, a onda doći u fazu da malim sredstvima dovedemo u funkciju jedan ovakav omladinsko-sportski objekat – kazao je pored ostalog Udovičić, ističući da Karataš poseduje ogroman potencijal za razvoj sportskog turizma, što će se direktno odraziti na lokalnu ekonomiju, regionalni razvoj i najvažnije, na budućnost mladih iz ovih krajeva.

On je dodao da će ulaganja u infrastrukturu Srbije biti ravnomerna, jer je cilj da se motivišu mladi i sportisti da ostanu u zemlji i da imaju uslove da razvijaju svoj talenat.

Prva faza rekonstrukcije sportskog kompleksa Karataš kod Kladova, koji se prostire na 15 hektara, okončana je završetkom izgradnje trim staze dužine 1.200 metara, kao i dva paviljona površine 500 kvadrata za smeštaj sportista, i teretanom sa stres salom. Ovaj prostor bogatiji je i za po još jedan rukometni i košarkaški teren.

– Rekonstrukcija ovog kampa je za opštinu Kladovo najveća investicija realizovana u ovoj godini, koja će u znatnoj meri uticati na razvoj turizma – smatra predsednik opštine Kladovo Dragan Budujkić.

Inače, rekonstrukcija omladinsko sportskog kampa „Karataš “ biće urađena u četiri faze. Prva je završena u planiranom roku, a reč je o investiciji vrednoj 70 miliona dinara. Druga faza radova planirana je za 2016. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari