Karavan "Duh mladosti“ u Pančevu 1

 

Karavan obrazovanja „Duh mladosti“ održan je u Aviv Parku u Pančevu. Karavan je otvorio Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, rekavši da prema statistici Službe za zapošljavanje postoji veliki broj nezaposlenih koji ne poseduju potrebna praktična znanja i veštine, navodi se u saopštenju.

„Osim velikog zadovoljstva koje roditeljstvo nosi sa sobom, nosi i jednu veliku odgovornost, a to je dati obrazovanje našoj deci koje će omogućiti da ta deca vrlo brzo mogu da ubiru plodove svog rada, pre svega mislim u materijalnom delu, a onda i da se razvije naša privreda“- rekao je Pavlov.
Savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gabrijela Grujić istakla je neophodnost promena u obrazovanju. ,, Obrazovanje po dualnom modelu daje mogućnost deci da učeći kroz rad steknu potrebne kompetencije za buduće zaposlenje“ – rekla je Grujić.

Višegodišnji direktor projekta „Spirit of Youth“ i predsednik Sportskog saveza Pančevo, Slobodan Bitević, naveo je da projekat Karavan „Duh mladosti“ dobra prilika da se mladima ukaže na značaj umrežavanja zdravog života, sportskih aktivnosti i obrazovanja.

Tokom Karavana organizovano je interaktivno predavanje i panel diskusija na temu dualnog obrazovanja i preduzetništva. U otvorenoj diskusiji učestvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnici Mašinske škole u Pančevu. Mašinska škola predstavila je obrazovne profile koji su već u procesu dualnog obrazovanja, kao i novu tehnologiju, koja je poboljšala i modernizovala način učenja, stoji u saopštenju za medije.  

Posetioci su imali priliku i da se oprobaju u akciji „Zgib zona“ koju Radio S sprovodi zajedno sa organizacijom „Spirit of Youth“. Grad koji uradi najviše zgibova osvojiće renoviranje dečijeg igrališta po želji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari