Kargo oslobođen optužbe, dokazano da ne obavljaju nelegalno taksi delatnost

Ostavite komentar


  1. Sve je to zakamuflirano da ne bi plaćali porez kao drugi gradjani. To je taksiranje , a članstvo je forma za izbegavanje plaćanja poreza. Isto kao što lobiranje „nije“ korupcija, a svi znaju da jeste.

    1. Ajde sada da se ućlanimo u udruženje građana tipa aMaxi, bMetro ili cDis pa da kupujemo robu bez Pdv-a.

    2. Znači taksisti koji naplaćuju sve u gotovini i bez računa i fiskalne kase, plaćaju porez, a Cargo, koji vrši naplatu putem kartica i gde sav novac leže na poslovni račun firme, tako da je sav promet vidljiv poreskim organima ne plaća!? Nešto su se botovi uzmuvali zbog ove vesti. Baš mi je drago.

      1. Nakon onog maltretiranja blokadama od strane taksista, nemam za njih nikakvu empatiju, iako i tu ima pristojnog sveta. Jos im iz naseg dzepa darovali, koliko bese – po 5000 evra?

  2. Po ovome ispada da je sasvim u redu da osnujem udruzenje gradjana Crveni Fenjeri i da naplacujem koriscenje aplikacije?

    1. Upravo tako. Nije fer biti zavidan – ljudi napraviše vrlo sofisticiran model koji je vrlo sličan nekima u svetu. Niko ti ne brani da budeš inventivan – smao ne zaboravi da delatnost mora da bude opisom usklađena sa zakonom. Dakle usluge seksualne teoriske obuke putem aplikacije…

  3. Jos da placaju radnike. Gde bi im bio kraj. Sve u svemu krminalna organizacija!

    1. Nisi ukapirao da Car go nema radnike nego članove udruženja. Kao na nautučkom klubu gde članovi mogu da uživaju u alkoholu i plate ga po nekoj povlašćenoj ceni. Ali nije to javna usluga već namenjena samo članovima.

  4. Pa svuda u svetu je normalno i postoje uber i slicne aplikacije.A taksisti rade na crno decenijama pa mogu i ovi

  5. „Prekršajni sud u Beogradu doneo je oslobađajuću presudu “

    Rekao bih da je ovo samo prvostepena presuda na koju se ima pravo žalbe. Tako da je ovo daleko od gotovog.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.