Karim Benzema: Zreo za Zlatnu loptu 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Ko je ikada potrčao za fudbalskom loptom zna da je i na treningu teško dati tri gola, a da ne vežbate penale, a Karim Benzema ih je toliko „spakovao“ u mrežu Čelsija.

Praktično sam pobedio aktuelnog evropskog šampiona u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (3:1) i zaslužio verbalne ovacije sa svih strana sveta za tek drugi vezani het-trik u istoriji ovog UEFA takmičenja, pošto je samo njegovom bivšem saigraču iz Reala, Kristijanu Ronaldu, pošlo za rukom da se čak šest puta za 180 minuta upiše u strelce.

– Ovo je bila magična noć. Nešto poput one kada smo dobili Pari Sen Žermen i prošli u četvrtfinale… Stvari su se dobro odvijale, jer smo igrali dobro od početka do kraja… Sva tri pogotka su važna. Može se reći da sam bio najsrećniji posle trećeg, jer sam u prvom delu igre propustio jednu šansu, pa sam razmišljao o tome tokom pauze. Srećan sam što sam uspeo da se ispravim u nastavku – prokomentarisao je 34-godišnji Francuz, dok je njegov šef Karlo Ančeloti medijima ispričao šta je prethodilo reprizi Benzeminog učinka protiv PSŽ-a i javno mu se zahvalio na svemu što čini za tim.

– Benzema nije uspevao da nađe propusnicu za ulaz na stadion. Rekao sam mu da bude brz, inače neće igrati. Srećom, našao je propusnicu. A kako da ga opišem? Nemam reči. Recimo Karim Veliki – naklonio se Karimu prekaljeni italijanski stručnjak.

Tek kada je Ronaldo napustio „kraljevski“ klub, potomak doseljenika iz Alžira dobio je svojih pet minuta i počeo tako majstorski da ih koristi da od njegovih pogodaka i asistencija zavise igre i rezultati lidera prvenstva Španije i već viđenog polufinaliste LŠ.

Ni već lepe fudbalske godine ne mogu ništa posvećenom pripadniku muslimanske vere, čije religiozno uzdržavanje od hrane i pića ne remete ni treninzi i utakmice, pa mu je ovo sezona iz snova, a toliko ih je već skupio od transfera iz Liona 2009. godine.

Skandalozno ucenjivanje kolege iz reprezentacije Francuske seksi snimkom i pokušaj iznude novca sa još nekoliko pomagača, time uzrokovano odstranjivanje na šest godina iz nacionalnog tima i uslovna zatvorska kazna od 12 meseci bacili su ljagu na njegovo ime, mada ne i poljuljali najslavnijeg člana porodice sa osmoro dece.

Ni to što mu je deo javnosti spočitavao uporno ćutanje prilikom izvođenja himne nije ga skrenulo sa fudbalskog puta, niti učinilo manje vrednim, disciplinovanim i timu posvećenim, što ga je izdvajalo još u mlađim kategorijama Liona.

Istrajavao je kako je znao i umeo, usput skupivši 27 različitih domaćih i evropskih trofeja sa sadašnjim i bivšim klubom i gomilu individualnih nagrada. Vreme je i za trofej FIFA za najboljeg na svetu, jer ga jedan od najrasnijih strelaca u istoriji Reala nikada nije dobio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari