Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro okarakterisao je NATO kao „vojnu mafiju“ i rekao da američki predsednik Barak Obama zaslužuje nagradu „najbolji ukrotitelj zmija“.

Kastro u članku objavljenom u kubanskoj štampi, piše da je „jedna ohola osoba koja se ponaša kao šef vojne mafije NATO, Anders Fog Rasmusen, izjavila, tonom malog nacističkog firera, da ‘novi strateški koncept’ deluje u svim delovima sveta“. Bivši kubanski lider, koji je dodao da mu pripadne muka kad samo čuje naziv NATO, rekao je i da je u Lisabonu „28 članica te ratoborne ustanove koju su stvorile Sjedinjene Američke Države, odlučilo da stvori ono što cinično zovu ‘novi NATO’ „.

Prema mišljenju bivšeg kubanskog predsednika, „nada vojnika SAD, NATO i njihovih saveznika da će se povući iz Avganistana je idilična“, prenela je agencija ANSA. Kastro piše i da je Obama „već priznao da će za njegovo obećanje da povuče američke vojnike iz Avganistana biti potrebno više vremena i da porezi za najbogatije treba odmah da budu ukinuti“. „Posle Nobelove nagrade, trebalo bi mu dodeliti i nagradu ‘najbolji ukrotitelj zmija’ koji je ikad postojao“, zaključio je Fidel Kastro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari