KBC Zvezdara izlazi iz crvene zone, prijem nekovid pacijenata od sledeće nedelje 1kovid bolnica

Kliničko-bolnički centar (KBC) Zvezdara izlazi iz crvene zone, a posle više od dva meseca nema nijednog hospitalizovanog kovid pacijenta, izjavio je danas direktor tog centra Petar Svorcan.

„U toku vikenda smo određeni broj pacijenata raselili u druge kovid bolnice i otpustili. Sa dezinfekcijom i čišćenjem krećemo već danas“, rekao je Svorcan za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u tom periodu je zbrinuto oko 2.300 koji su pretežno imali srednje tešku ili tešku kliničku sliku, kao i da je preminuo veliki broj mladih ljudi koji nisu bili vakcinisani.

On je izrazio nadu da će dezinfekcija biti završena tokom ove nedelje, a da će se sa prijemom pacijenata najverovatnije početi sledeće sedmice.

Svorcan je kazao da će se prvo zbrinjavati pacijenti za hitnu, neodložnu pomoć, pacijenti sa prioritetnim uputima, pacijenti sa malignim bolestima i hronični pacijenti u pogoršanju.

Prema njegovim rečima, u padu je broj novozaraženih korona virusom, tako da je pritisak na sistem manji, ali je naglasio da je neophodno nastaviti sa svim procedurama, preporukama epidemiologa i vakcinacijom.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.