Kecmanović: Sve bih učinio da sprečim da se dogodi tragedija 1foto FoNet Ana Paunković

U Višem sudu u Beogradu nastavljen je parnični postupak koji je 27 članova porodica ubijene dece pokrenulo protiv dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole, i njegovih roditelja.

“Da mi je iko uključujući i školu skrenuo pažnju, reagov bih i sve bih učinio da sprečim da se dogodi tragediju“, rekao je otac Vladimir Kecmanović, prenosi RTS.

Na saslušanju se pojavio optuženi otac dečaka Vladimir Kecmanović, koji je doveden iz pritvorta. Odbio je da odgovara na pitanja suda i punomoćnika oštećenih, jer je, kako je rekao, da iz pijeteta prema žrtvama neće da priča o tome kakav je počinilac ubistva bio dečak.

Takođe, je izjavio da ne može da shvati šta se desilo sa njegovim sinom da napravi toliku tragediju i dodao je i da je on mrtav čovek posle 3. maja, a da je jedini razlog zbog čega je u sudu, njegova ćerka, odnosno sestra maloletnika koji je učinio ubistvo.

Vladimir Kecmanović je rekao da je njegov sin bio u kontaktu sa velikim brojem ljudi i da je imao velikoi broj aktivnosti.

“Da mi je iko uključujući i školu skrenuo pažnju, reagov bih i sve bih učinio da sprečim da se dogodi tragediju, da sam mogapo da znam šta je u njegovoj glavi”, rekao je Kecmanović.

Ponovo je izrazio saučešće porodicama ubijene dece.

Na današnjem ročištu se nije pojavila majka dečaka Miljana Kecmanović, jer prema sugestiji branilaca ne želi da da izjavu u parničnom postupku pre nego što kaže odbranu u krivičnom.

Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari