Kikinda: Donacija Japan Tobaka uručena u Banatskom Velikom Selu 1Foto: Udruženje žena "Velikoselke"

Kompanija Japan Tobako Internacional (JTI) uručila je donaciju od 162 paketa hrane za najugroženije građane iz opština Kikinda, Senta, Subotica, Kanjiža i Ada.

Paketi hrane sadrže namirnice koje mogu da zadovolje potrebe četvoročlane porodice za period od najmanje mesec dana.

Distribuiraju se uz pomoć „Banke hrane Vojvodine“, a preko Udruženja žena „Velikoselke“ iz Banatskog Velikog Sela, organizacije „Karitas“ iz Subotice i Udruženja „Duga“ iz Ada.

Donaciju je u Banatskom Velikom Selu uručio Jovan Krivokapić, menadžer korporativnih poslova kompanije JTI, a u ime udruženja zahvalila se Dragana Đurđević, predsednica udruženja žena „Velikoselke“, i istakla da će u njenom selu pakete hrane dobiti 32 ovdašnje socijalno ugrožene porodice.

Kikinda: Donacija Japan Tobaka uručena u Banatskom Velikom Selu 2
Foto: Udruženje žena „Velikoselke“

Donacija kompanije JTI realizovana je u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja koje su organizovali Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“, uz podršku USAID.

Tokom poslednja tri meseca 2021. godine prikupljeno je skoro 70 hiljada kilograma hrane u vrednosti od 13,6 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari