U Banatskom Velikom Selu uređenju parka pomagali vatrogasci 1Foto: grad kikinda

U Banatskom Velikom Selu održana je radna akcija u kojoj su učestvovali meštani, predstavnici Mesne zajednice, kao i članovi svih udruženja građana.

Uređivan je park u centru sela, u akciji su posađene nove sadnice hrastova, ofarban je amfiteatar, zamenjene su oštećene kante za otpatke i uređene betonske žardinjere.

Sama inicijativa potekla je od vatrogasaca NIS-a, koji su na osnovu internog konkursa obezbedili sredstva za potrošni materijal kako bi ulepšali centralni park:

“Sve što se dešava u selu, obično se odvija u parku gde se nalazi i Zavičajna kuća i amfiteatar, u kom se odvijaju kulturni programi tokom leta. Raduje me što je odziv bio zaista veliki, podršku su nam pružila sva naša udruženja, a spremili smo i ručak za sve učesnike radne akcije u kom su nam pomogli naši lovci“, izjavila je za kikindske meidje Mira Pećanac, predsednica Saveta Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo.

Ovoga leta, zajednno sa NIS-ovim vatrogascima, održana je akcija čišćenja okoline bušotine termalnog izvora u centru sela.

Više vesti iz ovog mesta čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari