Kikinda: Gimnazija „Dušan Vasiljev“ obeležila 164 godine postojanja 1Foto: Grad Kikinda

Gimnazija „Dušan Vasiljev“ u Kikindi najstarija je srednja škola u gradu. Ove godine je svečanim polaganjem venaca na spomen bistu Dušana Vasiljeva, koja se nalazi ispred škole, obeležen je Dan ustanove.

Kako je objasnio Aleksandar Mitrevski, profesor muzičke kulture, tema današnje svečanosti je ekspresionizam, a učenici su zajedno sa svojim profesorima organizovali radionice.

U sali Narodnog muzeja organizovano je svečano uručenje Plaketa za najbolje učenike škole.

U programu su učešće uzeli vredni i talentovani đaci. Čestitajući Dan škole svim đacima i zaposlenima u Gimnaziji “ Dušan Vasiljev“, Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika je istakla da je nacionalna strategija i politika iz oblasti obrazovanja takva da kikindsku Gimnaziju posmatraju kao značajnu i referentnu ustanovu:

„U kikindskoj Gimnaziji godinama postoji jedna takozvana simbioza, sinergija. S jedne strane su tu kvalitetan naučni kadar, a s druge strane su tu đaci, Gimnazijalci koji su željni znanja, željni informacija, da nešto novo nauče. Iz Gimnazije su izašla velika imena, kao što su Miroslav Mika Antić, Jovan Ćirilov, Jovan Popović, Vesna Čipčić.“

35 učenika su ovogodišnji nosioci plakete Dušan Vasiljev, priznanja koje škola dodeljuje najuspešnijim maturantima.

Aleksandra Ćurčin, maturantkinja, uspešna mlada Kikinđanka, prepoznata godinama unazad zbog velikog zalaganja, dobitnica je Plakete „Dušan Vasiljev“:

„Jedan od opštih uslova je da svake godine uspeh na kraju nastavne godine bude 5:00, što sam ja ispunila. Osim toga, prošle godine sam učestvovala na regionalnom i republičkom takmičenju talenata iz psihologije. Pisala sam naučno istraživački rad. Na regionalnom sam osvojila treće, a na republičkom prvo mesto. Planiram da upišem Filozofski fakultet u Novom Sadu, na odseku za psihologiju.“

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari