Kineskom državljaninu uručena srpska vozačka dozvola, srpskim državljanima u Kini kineska 1Foto: MUP

Po osnovu Sporazuma o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Narodne Republike Kine, koji su u maju prošle godine potpisali ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i državni savetnik ministar javne bezbednosti NR Kine Džao Kedži, danas je kineskom državljaninu uručena srpska vozačka dozvola.

U prostorijama Policijske stanice Voždovac, načelnica Uprave za upravne poslove Valentina Vulić uručila je kineskom državljaninu srpsku vozačku dozvolu, što predstavlja prvu zamenu kineske vozačke dozvole za srpsku, po osnovu navedenog Sporazuma, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, u isto vreme, primenom ovog Sporazuma dvojici srpskih državljana su u Narodnoj Republici Kini, u Pekingu, uručene kineske vozačke dozvole.

Iz MUP-a podsećaju da će ovaj sporazum, stupanjem na snagu, srpskim državljanima u NR Kini olakšati procedure zamene vozačke dozvole za kinesku vozačku dozvolu, a kineskim državljanima koji žive i rade u Srbiji olakšati procedure zamene za srpsku vozačku dozvolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari