Kisić Tepavčević: Zajedničkim snagama do Srbije bez barijera 1Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja/Đorđe Krstić

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava danas je na Zlatiboru otvorena Prva zimska škola Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugi karavan Omladinskog kluba NOOIS-a.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević tom prilikom se polaznicima, mladim osobama sa invaliditetom, zahvalila na doprinosu u izgradnji Srbije bez barijera.

„Hvala vam na vašoj energiji, snazi i volji što zajednički gradimo Srbiju bez barijera, u skladu sa kampanjom koju Ministarstvo realizuje“, poručila je Kisić Tepavčević, čestitajući Međunarodni dan ljudskih prava.

kako se navodi u saopštenju ministarstva, Kisić Tepavčević je navela da samo zajedničkim snagama možemo unaprediti položaj osoba sa invaliditetom i pozvala osobe sa invaliditetom da Ministarstvu, koje je njihov prijatelj, ukažu šta je to što treba da se preduzme kako bi taj cilj bio u potpunosti realizovan.

Ona je dodala da su, zahvaljujući energiji i entuzijazmu pomoćnice u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljane Barošević, sve aktivnosti na koje su osobe sa invaliditetom ukazale kao neophodne u prevazilaženju barijera, vrlo brzo i realizovane, čime smo ostvarili njihove snove i želje.

Kisić Tepavčević je naglasila da energija i snaga osoba sa invaliditetom treba da budu podstrek za sve i da svako od nas može mnogo da nauči iz toga kako se oni nose sa izazovima.

Ministarka je Jeleni Marić iz Užica, članici Akademije mladih lidera sa invaliditetom, dodelila nagradu „J=DNAKI”, za javno delovanje i društveni aktivizam u borbi protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom u raznim sferama života.

Jelena Marić je tom prilikom navela da je nagrada kruna njenog dosadašnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Otvaranju Prve zimske škole Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugog karavana Omladinskog kluba NOOIS-a, prisustvovao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, kao i predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom Zlatiborskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari