Kladovo: Lokalna samouprava raspisala poziv za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini 1Foto: J. B. K.

U budžetu opštine Kladovo ove je godine za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja opredeljeno pet miliona dinara, kao i u 2022. godinu, a mediji na raspisani javni konkurs mogu da se prijave do 9. marta.

Prošle godine je javni konkurs za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u Kladovu bio raspisan početkom marta i kladovska lokalna samouprava bila među prvima u Timočkoj krajini, kao što je to slučaj i ove, budući da su medijske konkurse raspisali još Knjaževac i Zaječar.

I prošle i ove godine je za ove namene u opštinskom budžetu opredeljeno pet miliona dinara, a najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu 100.000 dinara, dok je maksimalni iznos po projektu milion dinara.

U javnom pozivu se takođe, navodi da učesnici konkursa za sufinansiranje projekta proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto opravdanih troškova projekta, a za proizvodnju medijskih sadržaja za televiziju najviše do 50 odsto opravdanih troškova projekta.

Precizirano je koji su opravdani troškovi, koji mediji imaju pravo učešća, kriterijumi za ocenu projekta i potrebna dokumentacija i pozvana su novinarska i medijska udruženja da predlože članove konkursne komisije.

Rok za podnošenje prijava je 9. mart, a odluka o raspodeli sredstava biće doneta najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Budžetskm sredstvima, po završenom konkursu, u 2022. godini sufinansirano je 11 medijskih projekata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari