Kladovo: “Moja prva plata” 1Kladovo Foto: J.B.K.

Devet poslodavaca u Kladovu je kroz program “Moja prva plata”, raspisan prošle godine, omogućilo da desetoro mladih Kladovljana bez radnog iskustva, radno iskustvo stekne. Javni poziv koji je NSZ raspisala za program “Moja prva plata” u 2022.godini za poslodavce je otvoren do 22. septembra, a prijavljivanje kandidata za ovaj program je od 3. do 31. oktobra.

Kada je u pitanju program “Moja prva plata” prošle godine je osam poslodavaca iz privatnog i jedan iz javnog sektora u kladovskoj opštini pružilo šansu mladima da steknu radno iskustvo.

Reč je o osobama do 30 godina starosti bez radnog iskustva sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i oni su tokom trajanja programa kod poslodavaca stekli svoja prva radna iskustva, osposobljavajući se za samostalan rad prema unapred utvrđenom planu osposobljavanja.

Program “Moja prva plata” za prošlu godinu realizuje se do kraja septembra.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za poslodavce za realizaciju Programa podsticaja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2022. godini.

Za program bez zasnivanja radnog odnosa poslodavci mogu da se prijave do 22. septembra, dok je prijavljivanje kandidata za program “Moja prva plata” od 3. do 31. oktobra, a osposobljavanje za rad je u decembru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari