Kladovo: Održan prvi sastanak Partnerskog foruma 1Foto: Opština Kladovo

Prvom sastanku Partnerskog foruma za izradu Plana razvoja opštine Kladovo uz čelne ljude lokalne samouprave i konsultanta NALED-a, prisustvovali su predstavnici javnih preduzeća, nevladinog sektora, privrede i građani. Bio je ovo konsultativni sastanak u okviru procesa izrade Plana razvoja opštine od 2022. do 2029. godine.

Kladovo je jedna od deset odabranih jedinica lokalnih samouprava u kojima se sprovodi projekat “Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja”.

Njegov glavni cilje je izgradnja kapaciteta u lokalnim samoupravama za utvrđivanje i sprovođenje prioriteta lokalnog razvoja na transparentan, participativan, interdisciplinaran i na dokazima zasnovan način.

Zahvaljujući ovom projektu, Kladovo će imati koristi od unapređenog planiranja i usluga koje pružaju lokalne samouprave, čulo se na prvom sastanku partnerskog foruma.

-Ovaj Partnerski forum je prvi u nizu od tri koja su predviđena. Ciljne grupe su, pored lokalne samouprave koja je zadužena za razvoj i predstavnici civilnog društva i privatnog sektora – objasnila je konsultantica NALED-a Nataša Andrejević.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Kladovo, Bojana Božanovića ovakvi sastanci su dobri jer se na njima razgovara o budućnosti Kladova, a uz pomoć NALED-a buće urađenPlan razvoja.

Plan razvoja kladovske opštine za narednih sedam godina treba da bude završen do aprila naredne godine i iz ovog, najvišeg dokumenta lokalne samouprave treba da proizađu drugi sektorski planovi.

Plan razvoja opštine Kladovo finansira se sredstvima Nemačko-srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ, a podršku pružajuNALED. i Balkanski centar za regulatornu reformu, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari