Za projekte udruženja građana 5,2 miliona dinara iz budžeta opštine Kladovo 1Foto: Opština Kladovo

Udruženja građana koja će svoje programske aktivnosti realizovati na teritoriji opštine Kladovo mogu konkurisati za sredstva koja je kladovska samouprava u ovogodišnjem budžetu opredelila za podsticanje projekata ili nedostajući deo za finansiranje projekata od javnog interesa. Javni konkurs je otvoren 15 dana.

Ove godine je opština Kladovo za podsticanje projekata ili kao nedostajući deo sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana u opštinskom budžetu opredelila 5,2 miliona dinara.

Ova sredstva namenjena su za realizaciju projekata na teritoriji opštine Kladovo u četiri oblasti: zaštita životne sredine, socijalna i dečja zaštita, razvoj kulture i informisanja i opšte usluge lokalne samouprave (upravljanje u vanrednim situacijama).

U javnom konkursu koji je objavljen u ponedeljak, 13. marta, navedeno je da je za projekte iz oblasti zaštite životne sredine predviđeno 200.000 dinara, za socijalnu i dečiju zaštitu 1,7 miliona dinara, razvoj kulture i inofrmisanja 1,8 miliona dinara i opšte usluge lokalne samouprave odnosno upravljanje u vanrednim situacijama 1,5 miliona dinara.

Projekat kojim se konkuriše za budžetska sredstva ne može da traje kraže od tri meseca, a najduže godinu dana i mora biti realizovan do isteka budžetske godine.

Sve potrebne informacije dostupne su na sajtu Opštine Kladovo gde je javni konkurs objavljen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari