Knežević (Narodne patrole): Krivične prijave protiv urednika N1 i Nove S 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Član organizacije Narodne patrole Damnjan Knežević najavio danas da će podneti krivične prijave protiv urednika TV N1 i TV Nova S zbog toga što se ti mediji, prema njegovoj oceni, ne ponašaju profesionalno i zatražio da se na tim televizijama „čuje i njihova reč“.

On je na konferenciji za novinare ispred sedišta TV N1 rekao da je „sramotno“ da njih koji su „radili najveću borbu“ protiv režima i koju će tek nastaviti „zbog naseljavanja preko milion migranata do 2025. godine, zbog Rio Tinto, izdaje Kosova i Metohije i kršenja Ustava“, povezuju sa režimom Aleksandra Vučića.

Knežević je rekao da je „tema o muralu nametnuta zbog priče o promeni Ustava“ i naveo da se on pojavio kod murala jer je Ratko Mladić za njega „i za čitavu njegovu generaciju oduvek bio heroj“.

On tvrdi da je nakon privođenja bio u policijskoj stanici zajedno sa Aidom Ćorović i da je „kroz odškrinuta vrata“ video kako ona i pripadnici Odeljenja za javni red i mir „pričaju na prijateljskoj bazi“.

Član organizacije Narodne patrole Ilija Vuksanović rekao je da je novinar, ali da je napustio novinarstvo „jer neće da radi kako mu se kaže“ i istakao je da je on taj koji uvek ometa novinare N1 i Nove S.

Dodao je da bi ometao i novinare TV PinK i Radio-televizije Srbije, ali oni, ocenio je, „nikad nisu uživo u prenosu tako da njih ne vredi ometati“.

On je rekao da N1 i Nova S „nijednom nisu ispoštovali osnovne postulate novinarstva“, da kada o nekome nešto pišu i pričaju obavezno uzmu i njegovu izjavu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari