Ko će ocenjivati medijske projekte u Novom Pazaru 1Foto:Pixabay/ RonPorter

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac imenovao je Muharema Mutabdžiju, Andrijanu Srećković i Radojicu Bunčića za članove komisije koja će ocenjivati projekte pristigle na konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Mutabdžija, predlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, je dugogodišnji novinar iz Prijepolja, direktor i glavni i odgovorni urednik lista “Polimlje”. Radio kao dopisnik brojnih nacionalnih medija.

Srećković, urednicu portala “Ljig info” je predložilo Udruženje medija i medijskih radnika, dok je Radojica Bunčić imenovan kao nezavnisni medijski stručnjak.

Bunčić, koji je u biografiji naveo da je radio za nekoliko beogradskih nedeljnika, je i prethodne dve godine bio član komisije za ocenu medijskih projekata u Novom Pazaru, a Mutabdžija prošle godine.

Tročlana komisija će imati zadatak da oceni 37 pristiglih projekata na konkurs lokalne samouprave Novog Pazara vredan 46 miliona dinara i sačini predlog o raspodeli sredstava.

Novi Pazar je jedan od gradova koji najviše izdvaja novca za sufinansiranje medijskih projekata, ali gotovo 90 odsto tih sredstava ranijih godina dodeljivana je RTV Novi Pazar, bliskoj lokalnoj vlasti, po čemu je ta televiziji rekorder u Srbiji.

Takav način raspodele novca, ali i izbora članova komisije, u više navrata kritikovao je istaknuti medijski stručnjak Veran Matić koji je naglašavao da je “Novi Pazar primer kako ne treba raditi”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari