Ko je čovek iz klipa o onlajn nastavi koji je nasmejao Srbiju? (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. To uošte nije online nastava! Online nastava je kad dete u 9 uključi laptop i logira se na stranicu svoje škole, na svoj razred i krene čas!

  2. Zamislite situaciju u kući, dva deteta prate online nastavu, jedan ili dva roditelja prosvetni radnici. Koliko računara je potrebno za to?! Da li je nekome palo na pamet, imamo li mi tehničku podršku za ,,online“?
    Da li mislite da sva deca imaju računare i dovoljno računarskog znanja da prate nastavu?
    U njihivim kabinetima- idila! Finska!

  3. Tačno tako.I da nas nasmeje,a i
    da se dobro zamislimo nad ovakvim načinom obrazovanja.
    Može se reći da je ova školska
    godina izgubljena za većinu
    djaka.Ničemu ih nisu naučili.
    Ko ima novca plaća časove za
    savladavanje gradiva,koje znanje
    onlajn nastava nije mogla da
    pruži.A ko ne može,Bog neka mu
    je u pomoći !

  4. Radio sam u školi. Ne u Srbiji, u inostranstvu.
    Inače sam IT stručnjak, nekada programer, nekada manager.
    Nikada bolje nisam bio plaćen nego kada sam radio u školi kada se preračuna na realnu satnicu. Bukvalno nikada.
    680 sati su mi obaveze bile cele godine, odgovornost 0, a bolovanja koliko god poželiš.
    Kapitalizam ima stravičan problem što je javni sektor skroz drugi svet. Bukvalno vladajuća kasta, koja se pretvara u to u šta se pretvara.
    Dakle, ako se neko pita, da li ste i jednog učitelja ovim pogodili, odgovor je, možda čaj i jeste, ali to nije bitno. Bitno je da se ovi na Ministarstvu i Zavodu za školstvo slatko smeju vašem klipu, a uto će i plata…

  5. Nije samo nasmejao Srbiju. Taj video klip je stigao i do Nemačke. Ovde kruži među ljudima sv YU. Pozdrav Srbiji

  6. A na zalost sad krece odmazda, ili Zvoncica licno, ili neko od ljudskog taloga iz Skupstine

  7. Meni je klip stigao iz Kalifornije. Internet nema granice, zato je sve sto se desava horor, smeh kroz“ zube“

  8. Pozdrav svima! I mene je strašno nasmejao klip. Radim u osnovnoj školi, nastavnik sam i želim da vam kažem nekoliko stvari. Prvo, važi mišljenje da smo neradnici, raspusti itd.sve već znate da se ne ponavljam, ali ja sam igrom slučaja računao da sam prošle godine imao 40slobodnih dana ukupno. Pa šta sam onda radio? Administracija. Gomile papira, dokumenata, inkluzija… Drugo, u martu sam sedeo kod kuće i radio s decom. Smatram da sam odgovoran nastavnik, ne najbolji, a nisam ni najgori. Trudim se da deci prenesem znanje koliko mogu. Dok sam bio na toj onlajn nastavi shvatio sam sve. Problemi postoje ne samo u tehnici, već i u volji i brizi roditelja prema svojoj deci. Tek posle nekoliko opomena su se određeni roditelji udostojili da opomenu decu da pošalju neki domaći, pa sam tako imao brdo domaćih zadataka dva dana pred kraj školske godine. Da li znate da imamo decu bez struje? Da li znate da sam imao učenicu koja je punila telefon kod komšije koji je hteo da ih primi u kuću, jer su u martu i aprilu svi bili u strahu. O ovim stvarima nećete čuti na televiziji, u medijima, s ovim stvarima se niko neće šaliti niti će ih „besomučno“ šerovati kao ovaj klip. Da li znate da roditelji iz bogatih porodica nemaju dovoljan broj računara za Zoom i Microsoft Teams i Google Meet? Da li znate da imam kolege koje su informatički polu pismene ili nepismene? Da li znate da su neka deca preopterećena, a druga rasterećena? Da li znate da decu bole oči od 6 časova gledanja u ekran? Da li znate da se ovde u Srbiji uvek popravlja krov i fasada a temelj propada? Razmislite o ovome i podelite drugima ako ima smisla. Izvinjavam se na podužoj poruci.

  9. Kao prosvetni radnik u potpunosti se slazem sa gospodinom koji je snimio klip.
    A kod mene u kuci dodajte na sve ovo i porodicnu borbu protiv korone.Idealno se sve poklopilo.

  10. Online nastava je teška glupost, zasipaju decu nekim materijalima, upućuju na razne sajtove, prepisuju lekcije sa rts, i to od početka školske godine, a zaboravilo se na udžbenike. Profesori, znate li da postoje udžbenici, pa dali smo silne pare za knjige u septembru, džonjali po redovima, jurcali po knjižarama kad dobijemo ,,dojavu“ da odredjeni udžbenik stiže, obilazili preprodavce i sad ništa. Pa i njih je odobrilo ministarstvo prosvete. Moje dete uglavnom pogubljeno, mi je savetujemo da uči iz knjiga, profesori traže prezentacije, gubi vreme uz raznorazne ekrane čekajući da se prijavi na čas i zaista mislim da deca ne treba da provode 4- 5 sati uz ekrqn u kontinuitetu, pa pobogu, pitajte nekog lekara, psihologa, oftalmologa, pedijatra…

  11. Zanimljivo je da niko, ali niko nije primetio da čovek vozi i telefonira. To je kažnjivo, zar ne? Shvatam da je hteo da iskoristi model ponašanja koji je prepoznatljiv i lak za identifikaciju sa publikom. Ali da je izabrao kažnjiv oblik ponašanja za identifikaciju, to malo nije jasno. To nisu primetili ni svi kritičari naše loše nastave. Izgleda da su u pravu. Nije baš sve smešno u tom nastupu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.