Ko je Goran Bojović, direktor sa snimka zlostavljanja: Optuživan za mobing, zapaljen mu automobil, a primio i orden od Vučića 1Foto: Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta, koji se kako su izvestili mediji pojavljuje na snimku u trenutku dok fizički nasrće na žensku osobu, pre dve godine odlikovan je Srebrnom medaljom za zasluge.

Njega je odlikovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom obeležavanja Dana primirja, 2020 godine, kada su državna priznanja primili pojedinci i institucije zaslužni za borbu protiv pandemije.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome muškarac, za koga se tvrdi da je direktor Zavoda za sport Goran Bojović, fizički nasrće na žensku osobu. Tim povodom oglasilo se Više javno tužilaštvo koje je navelo da je izdalo nalog za privođenje muškarca sa snimka.

Bojović je u javnosti predstavljan i kao bliski prijatelj ministra sporta Vanje Udovičića.

Na čelu Zavoda nalazi se od 2014. godine.

Dve godine kasnije bio je u centru skandala kada je otpustio radnika koji ga je prethodno optužio za mobing. Bojović je tada kazao da otpuštanje nema veze sa prethodnim optužbama već sa činjenicom da je bila neophodna racionalizacija broja zaposlenih.

Mediji su izveštavali i da mu je 2016. godine zapaljen automobil ispred zgrade u kojoj stanuje. Kako je pisao list Kurir, pozivajući se na izvor iz policije, tada nije bila isključena mogućnost da iza svega stoje jaki i uticajni ljudi iz sveta sporta i kriminala.

U biografiji Gorana Bojovića navodi se da je ekonomista sa bogatim iskustvom u komercijalnim i proizvodnim kompanijama.

Za Direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS imenovala ga je Vlada Republike Srbije 2014. Pre nego što je postavljen za direktora Zavoda, gospodin Bojović je radio kao komercijalni direktor programa firme Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca, i kao komercijalni direktor programa firme Duga IBL – Beograd, pomoćnik generalnog direktora DCB Helios – Beograd, direktor proizvodnje u firmi A.D. Hemkolor – Beograd, generalni direktor firme RTR Bratsvo – Jedinstvo iz Priboja, pomoćnik direktora proizvodne kompanije RMHK Trepča iz Kosovske Mitrovice i komercijalni direktor fabrike boje i lakova ЕXTRA iz Vučitrna. Gospodin Bojović se više godina aktivno bavio sportom – piše u njegovom predstavljanju na Konferenciji medicine sporta.

Navodi se i da je bio igrač u Rukometnom klubu “Priboj” i nosilac je braon pojasa u karateu, te da je bio i član Skupštine Vaterpolo kluba Radnički – Kragujevac i član upravnih odbora Rukometnog kluba Epoxid Priboj – Priboj, Vaterpolo saveza Srbije i Jadranske lige u vaterpolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari