Koja zanimanja su tražena na Sajmu zapošljavanja u Subotici 1Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Subotica, foto: J. Patarčić/Danas

Više od 200 slobodnih radnih mesta očekuje Subotičane na predstojećem Sajamu zapošljavanja, koji će se održati u petak, 17. marta, u prostorijama subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje od 10 do 14 časova.

Kako navode iz subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, do sada su učešće na manifestaciji prijavila 22 poslodavaca, a kao i svake godine, imaju potrebu za zapošljavanjem velikog broja različitih obrazovnih profila, te svako može da pronađe adekvatno zaposlenje kako u svom osnovnom, tako i u alternativnom zanimanju.

Od kandidata koji imaju završenu osnovnu školu potrebni su operateri u proizvodnji, a od onih koji imaju završenu srednju stručnu spremu traženi su zavarivači, namotavači, operateri na CNC mašinama, metaloglodači, mašinski tehničari, tehničari održavanja elektro ili mašinske struke, viljuškaristi, operateri na kontroli kvaliteta mašinske ili elektro struke, administrativni radnici i poslovni sekretari, medicinske sestre, negovateljice, šankeri, prodavci-kasiri, agenti terenske prodaje, komercijalisti, magacioneri, točioci goriva, blagajnici, vodoinstalateri, te vozači C i E kategorije.

Takođe, poslodavci su iskazali potrebu za kandidatima koji imaju šesti i sedmi stepen stručne spreme mašinskog ili elektro usmerenja, kao i ekonomskog usmerenja.

Slobodna radna mesta će se popuniti kako u ovom momentu, tako i u narednom periodu od šest meseci od održavanja Sajma zapošljavanja.

Zainteresovanim kandidatima koji traže zaposlenje na Sajmu zapošljavanja biće omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca, a tokom razgovora sa njima imaće priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave dobar utisak i, što je najvažnije, lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju za veći broj slobodnih poslova prema vlastitom izboru.

U neposrednom kontaktu sa kandidatima, poslodavci će preuzimati radne biografije, obavljati preliminarne razgovore ili se na licu mesta dogovarati o uslovima za zapošljavanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari