Kokan Mladenović: Srbija više nije republika već feudalni posed 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Demokratija je ovde suspendovana zato što Srbija nije više republika nego feudalni posed jedne interesne grupe – kaže za Danas pozorišni reditelj Kokan Mladenović, navodeći ovaj kao jedan od prvih razloga zašto je podržao građanske proteste „Jedan od pet miliona“.

On skreće pažnju da, zapravo, ne postoji nijedan segment našeg društva i života gde aktuelna vlast nije delovala kao pošast uništivši sve što čini temelj jedne normalne i građanske države.

Upitan da li ide u šetnje, Mladenović odgovora potvrdno:

– Naravno da šetam. To je moja građanska dužnost. Govoriti o promenama bez same želje da budemo deo tih promena nije moralno. Naravno, moj posao je takav da, nažalost, postoje mnogi dani kada nisam prisutan, ali apsolutno svaki put kad sam u Beogradu sam na ulici. Ja već godinama govorim da pozorište treba da bude korektiv društva u kome živimo, e pa sad su građani postali korektiv društva koji ne funkcioniše. Ako ne postoji parlamentarna demokratija, onda očigledno vanparlamentarnim putem mora da se reši ozbiljan problem u društvu – konstatuje Kokan Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari