Koliko građana bi postupilo kao uzbunjivač Aleksandar Obradović? 1Foto: BIRN

Čak 81 odsto građana kaže da bi postupili identično kao uzbunjivač Aleksandar Obradović, kada bi se našli u takvoj situaciji, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Većina građana, odnosno 81 odsto njih kaže da bi isto uradili da su bili na Obradovićevom mestu, dok 19 odsto njih smatra da ne bi, pokazuju rezultati ankete sa pitanjem „da li biste i vi postupili isto kao uzbunjivač Aleksandar Obradović?“, na kojoj je glasalo 150 građana.

Još više građana odgovorilo je potvrdno na ovo pitanje, od 772 glasa na Fejsbuk anketi, tačnije 88 odsto njih, dok je 12 odsto odgovorilo da ne bi postupili kao uzbunjivač iz Valjeva.

Koliko građana bi postupilo kao uzbunjivač Aleksandar Obradović? 2

Gotovo identičan rezultat bio je na Tviter anketi, gde je glasalo 597 građana. Od toga 87 odsto potvrdno, dok je 13 odsto građana reklo kako ne bi postupili isto u ovoj situaciji.

Najviše građana izjasnilo se da bi uradili isto što i Obradović, na našoj anketi na Instagramu i to čak 92 odsto njih, dok je svega osam odsto reklo kako ne bi tako postupili.

Mnogo komentara je bilo na našim anketama i ovog puta.

Jedan od građana smatra da je nepohodna hrabrost da bi se ovako postupilo.

„Da bi neko postupio kao Obradović, mora biti hrabar.“, glasi komentar na Fejsbuku.

Neki smatraju da je Obradović trebalo bolje da obezbedi sebe pre iznošenja informacija u javnost.

„Glasala sam ne, smatram da bih sve to pametnije uradila. Kada radiš na takvom mestu i hoćeš da obelodaniš informacije, prvo osmisliš odstupnicu.“, napisala je jedna čitateljka.

Postavili smo i dodatno pitanje u anketi, koje glasi „da li mislite da će tužilaštvo pokrenuti postupak protiv Branka Stefanovića?“, na koje je odgovorilo 135 građana, od čega 77 odsto njih smatra da postupak neće biti pokrenut, dok 23 odsto ipak smatra da hoće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari