Komesarijat: Za vakcinisanje protiv korona virusa prijavilo se oko 500 migranata 1Foto: EPA-EFE/ ABRAHAM PINEDA JACOME

Prema informacijama republičkog Komesarijata za izbeglice, za vakcinaciju protiv korona virusa do sada se prijavilo 500 punoletnih migranata u Srbiji, a vakcinacija će početi najpre u prihvatnom centru u Krnjači, gde je do sada prijavljeno 67 osoba.

Predstavnica Кomesarijata za izbeglice Svetlana Velimirović izjavila je za RTS da je intervjuisanje zainteresovanih za vakcinaciju urađeno u saradnji sa Institutom „Batut“.

„Mi smo zajedno sa Batutom započeli intervjuisanje zainteresovanih i kampanju, i više od 500 odraslih lica se prijavilo širom Srbije. Očekujemo da će taj broj i dalje rasti. Suština borbe jeste masovnost. Ukoliko nema masovnog odziva na vakcinaciju, posao će trpeti, a mi ćemo se boriti sa posledicama zaraze“, kazala je Velimirović.

Ona je rekla da se u migrantskim centrima preduzimaju sve preventivne mere za suzbijanje epidemije i da je zahvaljujući tome broj migranata, koji su za sve ovo vreme bili zaraženi korona virusom, bio na nivou 26, 27 osoba, a da je trenutno na koronu pozitivno troje migranata koji su u fazi oporavka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.