Kon: Đaci u ponedeljak kreću u školu, za sada bez policijskog časa 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da uvođenje policijskog časa nije bilo razmatrano na sednicama Kriznog štaba i dodao da bi ta mera izazvala ekonomsko i političko nezadovoljstvo.

Kon je za televiziju Pink kazao da je o uvođenju policijskog časa čuo u izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića ali da Krizni štab ne razmatra tu meru iako bi dala rezultate, u vidu smanjenja broja novoinficiranih korona virusom.

On je naveo da treba razumeti da postoji ekonomski-politički deo problema povećanog broja novoinficiranih, ali da medicinski deo Kriznog štaba za sada insistira na poštovanju već donetih mera.

Kon je rekao da će učenici krenuti u škole u ponedeljak, ali da bi se tema prelaska na onlajn nastavu mogla naći na dnevnom redu neke od narednih sednica Kriznog štaba.

On je danas ranije izjavio da država „mora da shvati da nema više vremena“ a da je pojedinac „mora da izbegne zaražavanje“.

U Srbiji od juče do danas registrovano je 3.822 novoobolela od korona virusa, a 17 osoba je preminulo. Ukupno u našoj zemlji do sada je 81.086 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 989 smrtnih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari