Kon: Rast broja zaraženih će trajati još neko vreme, ne može biti veliki kao pre 1Predrag Kon Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 Predrag Kon izjavio je da porast broja novozaraženih koronavirusom ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da ćemo imati porast koji će trajati još neko vreme.

Kon je za TV Prva rekao da još nije raspravljano o pooštravanju postojećih mera, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik, na koji treba reagovati, preneo je B92.

On je ukazao da se mora naćin način da se zaustavi priliv obolelih od koronavirusa u bolnice, jer su lekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

„Neko zaoštravanje vidljivo mora da postoji. Rast predstavlja rizik. Samo zadržavanje postojećih mera je bolje nego da se popušta“, objasnio je Kon.

Prema njegovim rečima, tek se nakon tri miliona vakcinisanih može se govoriti o izlasku iz pandemije.

Upitan o okupljanjima u kojima se građani opraštaju od Đorđa Balaševića, Kon je rekao da bi i Đorđe Balašević voleo da budemo oprezniji i da je njegova obaveza da to kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari