Kon: Situacija više nije vanredna

Ostavite komentar


  1. Dr. Kon već više puta na raznim medijima daje netačne informacije u vezi obaveznog razmaka između posetilaca, odnosno površini po čoveku. Ako je propisano da razmak između posetilaca mora biti najmanje 1,5 metara, to znači da je slobodna površina po posetiocu 2,25 metara kvadratnih, a ne 9 kako dr.Kon stalno ponavlja. Nije teško izračunati.

      1. Treba i Vi sava da naucite matematiku za drugi razred osnovne , jer niste ni Vi u pravu .

    1. @ Djak Ako ste đak , mora da ste u prvom razredu . Jer 1.5 metar levo i 1.5 metar desno jeste tri metra . Tako napred i nazad opet tri metra . 3 puta 3 jednako je 9 metara kvadratnih !!

      1. Dimi, tvoja računica bi bila tačna kada bi razmak bio 3metra.
        Ima jedna, vladajuća partija, gde niko nije završio ni višu tehničku a kamoli fakultet. Oni odmah učlanjuju takve kao ti.

        1. Ama druže ingeneru , ovde nije reč ni o kakvim partijama , koje me uopšte ne zanimaju , nego , neću da te vidim bliže od metar i po do mene . Tako i onog levo . ‘ Oću mojih devet kvadrata i to je to !! Kakve tehničke škole , kakvi fakulteti , bre , kakva učlanjenja i ostalo ?

    2. Ne mora da znaci. Najgusce pakovanje jeste ako posmatramo mrezu jednakostranicnih truglova duzine 1,5 metara gde se osobe nalaze u uglovima trouglova. Povrsina jednog takvog trougla je nesto manja od metra kvadratnog. U zavisnosti od toga kolika je zeljena udaljenost osoba od zidova prostorija i od samih izgleda prostorija mozemo imati razlicite rezultate, ali recimo ako imamo prostoriju 12×7,8 metara tu mozemo da smestimo 59 osoba, sto je oko 1,59 metara kvadratnih po osobi.

      Ako bismo gledali vasu matematiku gde imamo mrezu kvadrata i osobe su u uglovima tu imamo slicne rezultate gde u prostoriji 12×7,5 metara staje 54 osobe, tj oko 1,67 metara kvadratnih po osobi.

      1. Ne htedoh da se uključujem , jer velim čobanin sam , al’ ispade da čobani malo bolje znaju matematiku čak i od nekih ing-ova itd . Verovatno što često broje ovce ! Daklem: Površina jednakostraničnog trougla nije NEŠTO manja od metra kvadratnog već DUPLO manja ! Drugo: Ako 25 ljudi stoji u prostoriji 7 x 7 metara , po pola metra udaljeni od zida potrebno im je 49 metara kvadratnih . Je li tako ? Što znači , da je po čoveku površina 1.96 metara kvadratnih . Jerbo je 49 : 25 = 1.96 To je tako i nikako drukčije !

  2. Znaci mogu da krenu svadbe,posto jedini mi od Marta sedimo bez posla,bez i jednog zaradjenog dinara.Sramota za odnos drzave prema nama.

  3. Dok se ne vrati raja sa letovanja iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore, a onda … idemo, drugi ili treći pik prvog talasa, i, tako…

    1. Godine koje je pojeo turcizam: 500 godina, godine koje je pojeo komunizam: 1945 – 1980, godine koje je pojeo socijalizam 1980-1989, godine koje je pojeo socijalisticki slobizam 1989-2000, godine koje je pojeo demokratizam 2000-2008, godine koje jede vucicizam 2008-kraj se ne zna.
      Kletva da Bog da ziveo u interesantna vremena je vecno nad srpskom nacijom.

  4. Dragi doktore, ako ste stručnjak kakav ste matematičar onda nije čudno što posrćemo u borbi sa epidemijom. U navedenom rasporedu osoba u centru tih devet kvadrata deli sa još osam osoba oko sebe. Samo za sebe osoba udaljena metar i po od svih okolo raspolaže sa oko 1,76 „kvadrata“, što je daleko manje od propisanih četiri. I tih 500 posetilaca u kulturi se odnosi na salu od 2.000 kvadrata .. je l’ da ?

  5. Zla ste rabota i radite zlo za zle, kuku onome ko vam veruje i ko vas slusa

  6. „Treba imati popustljiv odnos prema zahtevima roditelja“.
    Imao je /Koñ i KŠ/, popustljiv odnos prema utakmicama, prema nasušnim izboria, prema proslavama „veličanstvene pobede“ na izborima, prema studentima – jedino je bio protiv protesta ! E , sada bi da ispoštuje „pozdrave i želje“ roditelja ! Bravooo… zreo je za starački dom i celodnevni nadzor!
    Opet mu nisu dostavili „validne podatke“ o želji roditelja , koji bi da izlože svoj najmladji naraštaj – virusu a sve zbog „školovanja i edukaciju“ svoje dece!
    Čisto sumnjam da su roditelji voljni da svoju decu izlože riziku „najsmešnijeg“ virusa.
    Što reče neko : „Jeftinije je kupiti diplomu /kao 99% SNS-ovaca/ – nego školovati decu“! Kupovinom diplome deca upadaju u najuži krug „školovanih“ za zaposljenje a i članstvo kupljenih diploma !

  7. Zanima me kako će se sprovoditi mera nošenja maski u bioskopima. Prvo, bioskop profitira i od prodaje hrane (kokica i slično) pa da li treba očekivati da neko jede kokice kroz masku? Drugo, da li će u bioskopima postojati nadležne čike da kontrolišu ko ne nosi masku i izbacuju neposlušne?

  8. A u kom to vi simfonijskom orkestru svirate? Rado bih vas slušala sada kad se otvore pozorišta, pa recimo i balerine malo „protegnu noge“, posle šest meseci- A štetu nek vam nadoknadi recimo čuveni „orkestar „za svadbe i sahrane“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.