Kon: Činjenica je da je bilo grešaka u bazi podataka o epidemiji

Ostavite komentar


    1. testova ima? u obrenovcu ne testiraju nikoga, samo medicinske radnike. ljude sa temperaturom, sa svim simptomima jednostavno ne testiraju… kazu im da ostanu kuci. ne znam kako je u drugim gradovima, u obrenovcu je ovako

  1. Znaci, DKT i muzic joj – niz vodu… A bila vidjena za mesto ministra zdravlja. Kratak je put…

  2. Eto baš dobro što „premijerka“ reče da baza ništa ne valja, što testovi nisu validni po pet puta daju falš rezultat, iz kog razloga su umrla dva brata za 20 dana, neispravne su „vatrene oči“ , pogrešili iz SZO, a doktore da li je onaj suzavac, bojni otrov, greška? Kažete vi ste grešili, napišite spisak, a ovaj sa mrtvim i bolesnim ažurirajte da vidimo koliko nas sve to koštalo. Da tačno znamo koliko vredi naš život i kako vas nije sramota da izađete sedite za onim mikrofonima, nagnete se napred da se bolje čuje i kažete mi ništa ne znamo, nosite maske i to je to?

  3. Gospodine Kon,
    jasnoće radi nije to greška u bazi, nekada se sve svaljivalo na portira a sad na bazu. Naime, ako neko namerno ne unosi originalne podatke već frizirane podatke dobiće se samo šit in šit out. Uporedite originalna dokumenta, odnosno dostavljene podatke sa unetim. i utvrdićete istinu. Ako kako profesor Radovanović kaže da su slati podaci iz zdravstvenih institucija sa juga i da dostavljeno da je 6 obolelih na jednom primeru, a ti podaci se ne vide u finalnom izveštaju, šta reći da baza ne ume da sabira ili da nije unet dostavljen podatak. Objašnjenja ministarke su farsična, vređaju ETF koji je učestvovao u praljenju baze.

  4. Sada ce se statistika uraditi u drugom smeru. Sve one zarazene i umrle od korone koje su izostavili onda da bi prikazali da smo pobedili koronu, sada ce dodati danasnjim rezultatima da bi prikazali koloko je kriticno a isto tako da bi statistika nasa dika bila u redu.

  5. Cinjenica je da dolazi vreme corki i da ce narod morati da uzvrati na batine ovog rezima u kome i nareceni ima znacajnu ulogu.

  6. Korona virus uništi i intelegenciju

    1. Penzionerima još, od mera protiv korone, ostaje da se izjednče dan i noć. Da, vlasti da zabrane izlaženje Sunca.
    2. Kućni ljubimci dobiše termin za šetnju. Penzioneri tek će?
    3. Korona virus je naterao, sve osim nas, da vide gde su im granice države.
    4. Danas izoluju obolele, a ne korona virusa. Sledeće je očekivati izolaciju čovečansva.
    5. Umesto medicine, policija trenira strogoću. Ne nad korona virusom, već nad svojim narodom.
    6. Onaj koji ne izlazi iz stana, ulazi u spisak pobednika nad korona virusom, ukoliko preživi?
    7. Odrasli će dobiti po 100€, obeća AV. Nešto slično, svojevremeno, obeća Dinkić po 1000€. Nakon izbora, pare ‘pojela maca’. Šalio se (ne)čovek?
    8. Jedina dobit od zabrane šetnje zbog
    korona virusa je najzad su zajedno svi članovi porodice
    9. Postoji bojazan da onaj koji se najviše borio protiv korona virusa, na kraju, postane najači korona virus ?
    10. Ne pada sneg da pokrije breg, već ako korona virus ne pokazuje trag, pokazaće ga samoizolnvani.
    12. I rat protiv korona virusa ima svoje heroje. To nisu lekari, već političari, koji prenose medijimza ono što su im lekari kazali.
    13. Gradonačelnik Bora najavio kažnjavanje one koji ne nose maske i rukavice. Da se kupe, nema ih. Snalazite se?

  7. „Ostaju okupljanja, posebno mladih što teško može ikako da se spreči, rekao je epidemiolog“
    Sprecili ste ispred Skupstine bez problema.

    Inace mislim da je „nadalje“ jedna rec.

  8. Lepo što ste konstatovali nešto što je BIRN rekao pre 3,5 nedelje. Pozovite mlade da izađu na proteste da se ne bi okupljali u zatvorenom prostoru.

  9. Premijerka rekla? To nema veze sa mozgom! Prvo mu poture lažirane podatke a onda mo poture ženu koja više nema državnu funkciju, istekla joj je, da mu bude šef. Mučenik. A on glumi da je sve pod kontrolom i da ko fol nešto rade.

    1. Nije joj istekao mandat i nemojte da pričate o nečemu što ne znate. Da li su lažni podaci, videćemo kada se uradi revizija. Svi vi koji bez pogovora verujete BIRN-u, Danasu ili bilo kojem drugom mediju, niste ništa bolji od botova koji isto tako veruju Informeru, Pinku…

  10. Na stranu losu bazu, lose unose, svasta lose sto naravno niste krivi, jel… No sta cemo ako je virus prenosiv aerosolima, kao sto sve vise ima glasova u svetu. Onda maske mozemo o klin….

    1. Pa ne bih rekla da maske idu o klin. Tek sad ce biti potrebne i na otvorenom, ali ocigledno neke kvalitetnije koje necemo moci da kupimo, ako ih uopste i bude jer su suvise skupe za nas.

  11. Koliko li tek gresaka ,u bazi podataka MUP-a, Carine , pa nisu na vreme uocili zarazene farmere sa zarista Jovanjica…u blizini Stare Pazove…??

  12. Zašto priča o nečemu što kako sam kaže nije vide?
    Neupućen, a mentalno ukrućen.

  13. Gospodine dr prof.P.Kon…
    Mogu Vam poručim.. da Vam pomalo gledam kroz prste …jer se .. kaže.. „Ko priznaje ..pola mu se prašta“.
    Ali… ali…držite se medicine ..velicanstvene nauke …a politiku ostavite za vreme kada uSrbiji dodju politicari.. većeg kalibra…političari DEMOKRATIJE!.
    Imamo prof.dr Zorana Radovanovića…mislim da je On Vaše društvo …Vašu struku ne dajte u ruke otimacima ..neznalica ma….političarima SNS.

  14. Sta prica Kon.Zatvorite kafice i restorane.Vikendom obustavite gradski saobracaj i voznju automobila.Samo pesacenje.Spasavajte narod.Pare koje ce se ustedeti zbog lecenja i umiranja prebacite ugostiteljima.

  15. Nije reč o greškama u bazi podataka. Niti u nenoj neažurnosti. Reč je o tome da su podaci prepravljeni: na osnovu tačnog broja onih koje je udario autobus.

  16. Sanitarac, lepo reci : cinjenica je da je bilo laganja oko stvarnog broja zarazenih..

  17. Zbog vaših namernih grešaka je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna. Postali smo poznati (čijom li zaslugom?) po najgadnijoj sorti Kovida u svetu – Srpski virus. „Uspešna borba“ protiv virusa – na sva usta se hvalisali vladajuća tevabija i izmećar-štab. Šta sad? Greška, greškica, tek tako. Za takve greške se ide na dugodišnji kazan u prdekanu, doktore.

  18. Ako me secanje ne vara, softver za epidemijsku bazu podataka radio je brat od Darije K. T., a suprug od ministarke Kuburovic i istu su mu gradjani Srbije preko budzeta platili oko 3 miliona €. Hocu reci da ste vi asovi, a mi pritupo stado.

  19. Bolnice otvarate a da li ima dovoljno medicinskog osoblja gospodine doktore?

  20. Hahaaaaahaaaaa…
    Dr Kon sram Vas bilo.
    Zasto ranije niste rekli da je bilo gresaka u evidenciji obilelih i umrlih ????
    Savest ???????????

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.