Koncert u Šapcu za pomoć obolelima od multiple skleroze 1Udruženje MS Šabac Foto: sajt /Danas

U susret Međunarodnom danu obolelih od multiple skleroze, Udruženje „MS Šabac“ organizuje humanitarni koncert u nedelju 8. maja u 18 časova, u hali Srednje ekonomske škole „Stana Milanović“.

Koncert ima za cilj približavanje problema sa kojima se susreću oboleli od ove neizlečive neurološke bolesti, mahom mladi ljudi.

Nastupiće KUD „Abrašević“, UA „Čivija“, ANI „Hajduk Stanko“ i FA „Gospodar Jevrem“, a posetioci će imati priliku da uživaju u raznim igrama, od narodnih preko modernog plesa do dečjeg baleta.

Sav prihod od koncerta namenjen je unapređenju rada Udruženje obolelih od multiple skleroze „MS Šabac,  nastalog prošle godine, kako bi obolelima pružilo podršku i pomoć.

Multipla skleroza je je bolest mozga i kičmene moždine, odnosno centralnog nervnog sistema.

Imuni sistem napada zaštitni omotač koji prekriva vlakna nerava i time uzrokuje probleme u komunikaciji između mozga i ostatka tela.

Znaci i simptomi multiple skleroze mogu da variraju i zavise od količine oštećenih nerava, ali i od toga koji su nervi pogođeni ovom bolešću.

Neki ljudi oboleli od MS mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte, dok drugi mogu imati duge periode remisije bez ikakvih novih simptoma.

Koncert u Šapcu za pomoć obolelima od multiple skleroze 2
Foto: sajt MS Šabac /Danas

Ne postoji izlečenje kod ove bolesti. Međutim, uspešna dijagnoza multiple skleroze vodi do lečenja koje može da ubrza oporavak od napada, modifikuje tok bolesti i ublaži njene simptome.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari