Kontradiverzioni pregledi, na terenu i Hitna pomoć: Reporteri Danasa sa lica mesta nakon dojave o bombama u vranjskim školama 1Policija ispred OŠ "Vuk Karadžić" u Vranju / Foto: Dušan Pešić

Tri vranjske osnovne škole – za koje je Danasu iz policije potvrđeno da su primile imejlove sa dojavama o postavljenim bombama u tim ustanovama – evakuisane su i u njima su završeni, ili su u toku, kontradiverzioni pregledi, potvrdili su pripadnici MUP u Vranju koji se nalaze u neposrednoj blizini OŠ „Vuk Karadžić“.

Kontradiverzioni pregledi su, u trenutku obilaska reportera Danasa, bili završeni u OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Radoje Domanović“, a bili u toku u OŠ „Vuk Karadžić“.

„Škole su evakuisane – nema nikoga, ni dece, ni nastavnika, ni osoblja“, rekli su pripadnici vranjske policije reporteru Danasa kod OŠ „Vuk Karadžić“.

U neposrednoj blizini zgrada osnovnih škola „Radoje Domanović“ i „Branko Radičević“ nije bilo pripadnika vranjskog MUP-a, koji su otišli nakon obavljenog posla.

Kontradiverzioni pregledi, na terenu i Hitna pomoć: Reporteri Danasa sa lica mesta nakon dojave o bombama u vranjskim školama 2
Evakuisana i OŠ „Branko Radičević“ / Foto: Dušan Pešić

Nakon jutrošnje dojave o postavljenim bombama u tri gradske osnovne škole u Vranju uz pripadnike policije na licu mesta izašle su i tri ekipe Službe hitne pomoći.

Iz Zdravstvenog centra u Vranju saopštili su da je Hitna pomoć na vest o podmetnutim eksplozivnim napravama u OŠ „Vuk Karadžić“ u centru grada, kao i u zgradama škola „Radoje Domanović“ i „Branko Radičević“, stigla opremljena za eventualno pružanje pomoći u ovakvim, vanrednim situacijama.

Ovo je prvi put da se u Vranju dešava prinudna evakuacija zbog dojave o navodno podmetnutoj bombi u nekom od javnih objekata.

Školama je jutros mejlom stigla informacija o postavljenim bombama u ove tri škole.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari