Koraks: Nema cenzure, a nema ni Petričića

Ostavite komentar


  1. "nema nijednog kritički nastrojenog karikaturiste koga bi premijer mogao da pokaže da postoji". A sta ste onda vas troje?Vise bi bilo prilicno da kaze Somborac da nema dovoljno ekstremnog karikaturiste , nesto u fazomu oruzja uperenog u Vucica ili slicno.Sraman stav!

  2. Ima i važnijih vesti od ove. "Politika" ga je zaposlila, a isto tako i raskinula saradnju sa njim.

  3. Da li gospoda misli da su karikaturisti glavna tema o kojoj Srbija treba da raspravlja ?

  4. Narod zeli da slusa o tome kako ce vlada da mu olaksa i poboljsa zivot a ne o bezveznim karikaturistima .

  5. NUNS uvek za shodno zna da reaguje kad treba optuživati premijera i smišljati afere.

  6. Neverovatno je koliko dugo se koristi isti sablon, patentiran jos pre 50 godina. Prvo odstraniti coveka a onda, ako se buni ocrniti (neuredan, preskup). Zalosna je i cinjenica da je ovde srecom g. Petricic materijalno situiran, pa nije imao problema da odbije ovakvu cenzuru i nepravdu. Da se to desilo nekom drugom, on ili ona bi birali izmedju saginjanja i gladovanja. A saopstenje iz kabineta g. Vucica pokazuje sada vec patoloski problem (ili si uz mene ili me licno mrzis?!?). Kao sto sam vec predvideo, sa ovakvo slabom privredom i ovim nacinom misljenja, stvari se nece dobro zavrsiti po g. Vucica.

  7. Loki i ti ces ostati bez posla nakon sledecih izbora. Uzivaj u mortadeli dok jos traje.

  8. Ovde nije potpuno jasno sta je po sredi dali se radi zaista o cenzura ii visok honorar pitanje je sada. Nadam se da cemo veoma brzo dobiti odgovor na ovu zagonetku.

  9. Krajnje je vreme da se prestane svakodnevo stavljati karikature jedne te iste osobe, narod želi malo promena da vidi u medijima. A i pored svega toga Petričića je zaposlo menadžment politike, skupo mu plaćao njegove usluge, sada ima pravo da za menje novca nađe drugog karikaturistu.

  10. Kako nema ni jednog kritičara? Pa šta vi upravo radite ako ne kritikujete? Stvarno ne razumem…

  11. Prvo pogledajte malo šta pričate, a šta radite i onda ćete videti da kritičara ipak ima.

  12. Verovatno je postalo monotono i dosadno da se bavi samo Vučićem, trebao je da ubaci malo karikatura iz sveta spoljne politike, opozicionih stranaka ili pak umetnosti i kulture. Ovako su potpuno jasne namere i tendenciozno pljuvanje i ismevanje čoveka koji je učinio da se Srbija digne iz mrtvih i krene putem rasta i razvoja.

  13. Što niko ne kaže koliko je on bio plaćen za te karikaturne umotvorine i da je možda to razlog raskida ugovora.

  14. Nešto se ne sećam da je u vreme DS-a bilo kritika na račun tadašnje vlasti. A, da nije se smelo kritikovati.

  15. Svi danas misle da su Bogom dani i da su nezamenljivi, ovde se po meni radi o čisto uređivačkoj politici jednog dnevnog lista. Novi ljudi, nova pravila.

  16. Pošto su izložbom "Necenzurisane laži" raskrinkani, malo su se primirili, a sada opet počinju priču o postojanju cenzure. Zašto se neko od njih, ne zapita da li nekoga uopšte zanima to što rade. Znate, u svim sferama života važi zakon ponude i tražnje.

  17. Ma, ko to kaze da ima cenzure?Sad ce da glupi botovi iznose objasnjenja.Jos gluplja.To je mnogo "kreativnije" od Petricica.Navalimo na sendvic, Srbijo.To je nasa buducnost sa Vuciucem i napredenjacima.

  18. Da li su karikaturisti stvarno toliko vazni kada se samo o njima prica prethodnih nekoliko dana?! Ako su oni resili da prekinu saradnju sta koga ima to da se tice…Ima toliko bitnijih i lepsih stvari da bi sad polemisali oko toga!!!

  19. Komično je koliko se vučićevi lažni komentatori – takozvani botovi, muče da opravdaju brljotine koje vučić proizvodi u enormnim količinama.

  20. Ponovo smo svedoci "naduvanih" prica o postojanju cenyure u medijima, a nikada vece slobode govora.

  21. Ko o čemu prevaranti o poštenju. Sada drže slovo oni koji nemaju ni "m" od morala, stari loši vuci. U istoriji Srbije nikad nije bila veća demokratija u novinarstvu.

  22. Zasto objavljujete komentare stranackih sns botova!?? Zasto im dajete prostor kada ga vec imaju u apsolutno svim drugim medijima i masovno zloupotrebljavaju isti prostor pisuci tipske komentare koje im ““centrala““ prosledi?? Neka ovo ostane cist prostor za ljubitelje dobrih tekstova, zdrave i konstruktivne polemike, a ne prostor za odradjivanje dnevnica i botovskih sendvica. Ili brate, ukinite i komentare, kao sto ste ukinuli ocene teksta i resite problem.. Mozda bi pomoglo i ukidanje ocena na komentare, besmisleno je da tupavi i neistiniti komentari imaju na stotine pluseva a veoma dobri i konstruktivni komentari bivaju zatrpani minusima. To sve odbija vase verne citaoce koji polako odlaze sa ovog portala – na kraju ce vam samo botovi i ostati… Shvatite ovo kao dobronamernu sugestiju, svako dobro !

  23. Bruka je i sramota što pojedinci koji nisu gazde ni u svojoj kući ismjavaju i blate državu.

  24. Zašto ćuti "inteligencija",SANU,studenti…? -Apsolutista vršlja Srbijom!

  25. Naravno da nema cenzure nego se samo izmisljaju takve stvari kako bi se destabilizovala vlast u Srbiji.

  26. Upravo je ona izlozba, Danas i Marko Somborac dokazi da u Srbiji svako sme slobodno da iznese svoje misljenje.

  27. Da li to KORAKS i drugi dušebrižnici žele da uređujuPolitiku. Ako Politika kao naš najrenomiraniji i najstariji list smatra da neki njen radnik može da prouzrokuje štetu ili umanjenje profita te kompanije, ona ima sva prava da tome da otkaz i tačka i tu ne sme ni vlada da se meša.

  28. Pa ne znam zasto bi to smetalo Vucicu i kakve veze on ima sa tim kada je samo mogao od toga dobiti dodatne poene!?

  29. Zakon ponude i tražnje u unisonoj partokratiji??? Hahaha!!!! OK. Tražimo ““““Utisak nedelje““““, jel može? Može, aha, malo sutra.

  30. Danas svako trerba poštovati mišljenja su različita. Glupo je ostaviti nekoga danas bez posla. Novinari su između sebe grozni postali, i tu svi svako svakoga pljuje, umesto da rade na razvoju novinarske profesije.

  31. Smatram da ovo nije tema o kojoj treba ovoliko polemisati u javnost, ima i znacajnijih stvari od ove.

  32. Neka putuje iz Politike Petričić, toliko je karikirao da je prekarikirao, crta 5o godina , dosta je, ima mladjih, naprimer zašto da ne i Somborac!!!

  33. Videli smo svi zašto je saradnja sa Petričićem prekinuta,sigurno je da su razlozi finansijski i sigurno je da nema cenzure.

  34. U Srbiji zaista nema cenzure,a to što gospoda karikaturisti neće da kažu pravi razlog za prekid saradnje sa Petričićem to je zaista njihov problem.

  35. Ovom narodu, zaista su potrebne promene, ali ne promene karikaturista inaslovnih strana dnevnih novina.Narodu su potrebne suštinske, odnosno političke promene, možda je vama botovima dobro a ubeđena sam da nije, ali vaša odanost i ljubav prema voljenom Vođi, je sveta dužnost i obaveza , neka je njemu dobro, a vama i nama, kako bude.

  36. Sigurno je da razloge raskida saradnje ne treba traziti u cenzuri vec u finansijskim prohtevima Petricica.

  37. Politika ga je zaposlila ima prava i da ga otpusti,mislim da covek nije ispunjavao ono sto je trazeno od njega u smislu ugovora i sigurno je da su mu finansijski prohtevi bili preveliki i zato je saradnja i raskinuta.

  38. Pa da postoji cenzura u Srbiji da Vučić cenzuriše sve ono što mu se ne svidja, ne bi ondah bilo ni ovog članka a ni mogo drugih koji su bez problema objavljeni.

  39. Petricic je preterivao sa karikaturama Vucica ali je najveci problem bila visina njegovog ugovora.

  40. Mislim da se ovde kao i u vecini slucajeva kod nas od muve pravi slon. Svako je u danasnje vreme zamenjiv.

  41. Kritičar koji uporno kritikuje sve što se dešava izjavljuje kako kritičara više nema. Veću nebulozu u životu čula nisam.

  42. Nije Petricic jedini koji kroz karikature napada vlast, tako da je besmisleno tvrditi da se ovde radi o cenzuri.

  43. "Caja" Pojma nemaš koliko si u pravu kada kažeš narod voli da sluša, da narod voli da sluša laži i obećanja kako će vlada da mu olakša i poboljša život, ja dodajem za dve godine , atek za dvadeset da i ne pričamo.

  44. Kada je toliko bitan postoje i drugi stampani mediji.Neka mu plate vise da podignu tiraz.

  45. Potrošiše život da naprave bolje društvo,a ono društvo napravi nji lošima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.